woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24EMM’21 via TAVV naar kwartfinale

EMM’21 via TAVV naar kwartfinale

-

Sportiff LAV Cup – Dinsdagvond troffen tweedeklasser EMM’21 en derdeklasser TAVV elkaar aan het Sportpad in Roelofarendsveen. De inzet was een plek bij de laatste acht voor de Sportiff LAV Cup. De fusieclub nam al voor rust afstand (2-0) van de bezoekers, waarna Stijn Rietbroek de eindstand op 3-0 bepaalde.

De thuisploeg opende sterk en was al vroeg in de wedstrijd dichtbij de openingstreffer, maar spits Luke Bakker zag zijn mooie omhaal net naast het doel van TAVV-doelman Rodney Pater verdwijnen. Na een kwartier spelen was dezelfde aanvaller wel succesvol. Na goed voorbereidend werk van aanvoerder David Vermeer, die voortdurend met fraaie passjes strooide, was Bakker er als de kippen bij om de 1-0 te noteren.

Ook in het resterende gedeelte van de eerste helft bleef EMM’21 de bovenliggende partij. De rood-zwarten kregen via Bakker en Otto van der Poel mogelijkheden op meer, maar Pater behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Vlak voor de pauze was het wel bingo voor de thuisploeg. Michael van der Zwet was het eindstation van een goedlopende aanval en op diens afstandsschot had Pater geen verweer (2-0).

Na rust lieten de bezoekers zich wat meer gelden en kreeg het via spits Eric van den Hout diverse mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar EMM’21-doelman Jochem van Rijn hield zijn doel schoon. Na deze Ter Aarse-oprispingen nam de thuisploeg het initiatief weer over, maar het duurde tot vlak voor tijd voordat de definitieve beslissing viel. Deze treffer was ook gelijk het mooiste doelpunt van de avond. Na een fraaie combinatie tussen Stijn Rietbroek en Vermeer, kreeg Rietbroek de bal voor de voeten en liet vervolgens de ingevallen TAVV-doelman Rick Zweers met een diagonaal schot kansloos (3-0).

Luttele minuten later floot scheidsrechter Nico de Jong voor het einde van de leuke en open achtste finalewedstrijd. Door deze overwinning plaatse de formatie van Jan de Koning zich voor de laatste acht van het regionale voetbaltoernooi. De Veners treffen in de kwartfinale, opnieuw in eigen huis, eersteklasser Valken’68.

EMM’21 -TAVV 3-0 (2-0) 15.Bakker 1-0, 40.  Van der Zwet 2-0, 82. Rietbroek 3-0.