dinsdag, maart 5, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: Graaf Willem II VAC schakelt LFC uit

Sportiff LAV Cup: Graaf Willem II VAC schakelt LFC uit

-

Bekervoetbal levert niet zelden een verrassing op en zo mogen we de zege van derdeklasser Graaf Willem II VAC op LFC wel noemen. Op sportpark De Roggewoning moesten de Leidenaren er met 3-1 aan geloven.

Jan de Jong namens de thuisploeg: ,,Een erg leuke wedstrijd met twee aanvallend ingestelde teams. Dat maakte dat het leuk was om naar te kijken. We hadden ons goed gewapend tegen deze eersteklasser en gaandeweg de ontmoeting kregen we meer fiducie in de goede afloop. Wij scoorden op goede momenten en zij misten de nodige kansen. Leo Dijkhuizen maakte de 1-0 en Luuk Everhuis stond garant voor de 2-0. LFC deed nog wat terug, maar Hugo Smeets loodste ons naar de volgende ronde. Ik heb al eerder gezegd dat we dit een prima toernooi vinden met leuke tegenstanders. Uiterst leerzaam en dus vind ik het erg leuk dat we nu bij de laatste 16 zitten.”

Collega Roberto Escudero: ,,Ik ben het met Jan eens. Een leuke pot voetbal waar beide ploegen de aanval zochten. Het enige verschil is dat Graaf Willem effectief was en wij niet. We kregen veel kansen en raakten onder meer de lat. Hun tweede treffer was een wereldgoal en ik moet deze opponent de complimenten geven voor hun spel. Er is duidelijk werk aan de winkel bij ons. Zaterdag moeten we er alweer staan tegen FC Skillz. Ondanks de nederlaag een leuke voetbalavond, maar we zijn nu dus wel gezien voor dit toernooi.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read