zaterdag, juli 27, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Ter Leede O23 te sterk voor Lugdunum (Sportiff LAv Cup)

Ter Leede O23 te sterk voor Lugdunum (Sportiff LAv Cup)

-

In de Kikkerpolder raasde de wind over het veld en daardoor werd de regen meegesleurd. Dat voorkwam niet dat Ter Leede Onder 23 en Lugdunum hun uiterste best deden er wat van te maken. Voor de pauze waren de bezoekers al wat sterker in Leiden en de 0-1 was niet meer dan logisch. Na de rust hadden de kikkers slechts nog lege briefjes in te brengen: 0-3.

Lugdunum trainer Marco Harleman: ,,In de eerste helft zag ik al een sterk Ter Leede met veel balbezit. Vooral hun rechtsbuiten liet zich zien en hij was moeilijk te verdedigen. Na een rush werd hij, zo dacht ik te zien, in de mangel genomen in de zestien. Een terechte pingel. Verder hielden wij het compact en dat ging vrij aardig en we kregen zelf nog twee kopkansen met Tom Dijkhuizen. Bij 0-1 halverwege was het zeker nog niet beslist. Na de pauze hebben we de nodige wissels doorgevoerd en hadden we geen antwoord meer op hun spel. Ze waren en bleven bovenliggend en bekeren nu terecht door. Wij gaan ons richten op de competitie, daar liggen onze belangen gezien de huidige stand van zaken.”

Riny Blankespoor: ,,Een gretig Ter Leede zette direct na het fluitsignaal druk op Lugdunum. Goede aanvallen, maar door onnauwkeurigheid geen echte hele grote kansen. Halverwege de eerste helft brak Oscar Minnaard op rechts goed door en werd in het strafschopgebied gevloerd. Penalty, welke benut werd door Benjamin van Aken. TL bleef vlotjes combineren en dat resulteerde in een grote kopkans voor Stijn van Biezen en wat afstandsschoten. Rust 0-1. Genoeg gecreëerd en op 1 na klein kansje voor Lugdunum niets weggegeven. In de tweede helft probeerde Lugdunum wat meer druk te geven, maar door goed positiespel kon TL er makkelijk onderuit spelen. Na een handjevol mogelijkheden voor TL, werd het door een mooi afstandsschot van Benjamin van Aken 0-2 en twintig minuten voor tijd werd het 0-3 door Matthijs McLaughlin. Al met al een goede wedstrijd van TL, waar Lugdunum weinig tegenover kon stellen.”