woensdag, mei 1, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Valken'68 en LSVV'70 maken reclame voor Sportiff LAV Cup

Valken’68 en LSVV’70 maken reclame voor Sportiff LAV Cup

-

Nadieh bezong ooit Windforce 11. Nu zou dat overdreven zijn geweest om te stellen dat ’t Duyfrak een dergelijke windkracht ook moest doorstaan gisteravond, maar flink onstuimig was het in elk geval wel. Desalniettemin hadden Valken’68, LSVV’70 en de arbitrage ‘gewoon’ besloten te gaan ballen en daar kreeg niemand spijt van. De beide clubs konden zich uitleven en maakten er een heerlijke en open pot van. Dat de eersteklasser de vijfdeklasser versloeg met 6-1, in het kader van de Sportiff LAV Cup, verbaasde niemand. Dit was echter bijzaak want de ontmoeting leverde louter reclame op voor de beide teams en dit toernooi.

Waar menig tegenstander naar Valkenburg afreist om de gelederen gesloten te houden, had Freek Jansen een andere opdracht voor zijn mannen. ‘Lekker voetballen en gewoon voor je kansen gaan.’ Daardoor ontstonden er volop ruimtes gedurende de tweestrijd en zo konden talloze kansen worden genoteerd. Echter niet eenzijdig voor de ploeg van Derek van der Plas en Erwin van der Nagel, maar zeker ook voor de lijstaanvoerder van de kelderklasse.

Terwijl de buien alle kanten op werden geblazen over het sportpark kreeg LSVV’70 zelfs de eerste echte grote kans. De inzet van Jiddo Doornenbal was prima, maar Joris van Harmelen liet zien over prima keeperskwaliteiten te beschikken. Nu was dit niet zijn grootste daad van zijn leven. Vorige week was de doelman onder meer betrokken bij de reanimatie van aanvaller Bas van Delft en daardoor zijn deze twee kompanen voor het leven. Met Van Delft gaat het ondertussen de goede kant op en daardoor staat er bij de Valkenburgers ook weer een lach op het gelaat.

Het duurde een minuut of tien voordat Valken’68 een kans afmaakte voor de openingstreffer. Verdediger Pepijn van Duijvenvoorde was de maker van deze treffer, terwijl in Nymegen NEC ADO al eerder op achterstand had gezet in de grote KNVB beker. Valken’68 had logischerwijs het initiatief daarna, maar LSVV’70 voetbalde goed mee en deed alles wat in het vermogen lag. De doelpuntenmaker stelde daarna Niels Varkevisser in staat te scoren. Demian Filippo en Doornenbal kwamen daarna in kansrijke positie voor de 2-1, maar die tegentreffer bleef uit. In de slotfase van de eerste helft liep de thuisploeg verder weg naar 4-0 door doelpunten van Lars Oudshoorn en Joshua Cooper, beide via een fraaie inzet (respectievelijk ferme kopbal en geplaatst schot in de kruising, HK),

De aanwezigen konden zich daarna even opwarmen met een bak koffie of chocolademelk met slagroom waarbij iedereen het er over eens was dat LSVV’70 prima tegenstand bood ondanks de al onoverbrugbare achterstand. De wind trok gelukkig niet nog verder aan en daarom besloot scheidsrechter Boy Blikman, die het duel uitstekend floot maar ook geen kind had aan de acteurs binnen de lijnen, door te gaan.

Even na rust kreeg de formatie van Jansen waar het meer dan recht op had. Na een overtreding op Lodewijk Bloemzaad mocht Ramon Weijers met succes aanleggen vanaf elfmeter. LSVV’70 kreeg vervolgens zelfs kansen op een tweede treffer en het duurde tot aan het tweede deel van de tweede helft voordat Valken’68, dat vaak de prima keepende Bart Versprille op zijn pad vond, de achterstand na rust kon wegpoetsen. Daar was eerst een eigen doelpunt voor nodig en Jelle van den Oever was het eindstation voor de uiteindelijke eindstand.

Jansen was ondanks de ruime nederlaag tevreden: ,,We zijn in elk geval niet met 10-0 weggevaagd en hebben getracht mee te voetballen. Dat is gelukt en we kunnen in elk geval zeggen dat we de laatste Leidse club zijn die is uitgeschakeld in dit toernooi. Aan de overkant werd gesproken over ‘een nuttige en zeer sportieve wedstrijd waarin kansen konden worden gecreëerd en afgemaakt hetgeen er de laatste tijd nog al eens aan mankeert in competitieverband’.

Al met al werd er onder moeilijke omstandigheden bewezen dat ook een duel tussen twee clubs die ver uit elkaar liggen qua niveau nog meer dan de moeite waard kan zijn. Daar mochten Valken’68 en LSVV’70 voor worden bedankt. De eersteklasser speelt komende zaterdag voor de districtsbeker op de Kastelenring in Leidschendam tegen RKAVV. LSVV’70 komt pas 24 februari weer in actie en dan komt Overschie naar Leiden voor het vervolg van de competitie.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, De Mooij, Oudshoorn, Haasnoot, Zandbergen, Cooper, Wietsma, Guijt, Arikan, Varkevisser.

Basisopstelling LSVV’70: Versprille, Van der Meer, Kalf, Bakker, G. Leugering, Weijers, Filippo, Groenendijk, Doornenbal, R. Leugering, Van der Zee.