vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryBart Meyburg (Football Factory) gelooft in nacompetitie (plus foto's)

Bart Meyburg (Football Factory) gelooft in nacompetitie (plus foto’s)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Vier keer achtereenvolgens lukte het Football Factory niet om een overwinning te boeken. De ploeg van Pieter van Schie zakte daardoor weg, maar beleefde zaterdag een meer plezierige dag. Zelf wonnen de Leidenaren met 2-1 van DVC en nummer drie Hazerswoudse Boys ging onderuit waardoor het verschil terug liep naar vier punten. Bas Meyburg werd de gevierde man met zijn winnende doelpunt.

,,Ik scoor zelden. De laatste keer was bij een club in toen nog Delft. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik bij Factory wel eens tussen de palen sta dus dan is het sowieso lastiger. Van Schie had ons aangegeven eens vaker te schieten op het doel en dat besloot ik maar eens te doen, niet ver voor tijd. En prompt zat ie erin en konden we met de zege aan de haal gaan. Een lekker gevoel om weer eens te winnen en om de beslissende goal te maken. Ja, daar heb ik wel even een drankje op genomen.”

Van de heenwedstrijd kon de doelpuntenmaker zich nog wel wat herinneren. ,,Het was toen een fysieke ploeg waarmee we moeite hadden dus we moesten er nu vanaf het begin staan om de baas te kunnen worden. Dan helpt het als je na een minuut op voorsprong komt. Die treffer was van Kei Mihels. In de eerste helft waren we vervolgens voetballend ook beter, maar dan moet je wel die tweede erin prikken. Dat lukte niet en zij scoorden vervolgens kort voor de rust. Dan ga je toch met een rotgevoel de pauze in.”

Toch kwam het goed voor de huidige nummer zes van de ranglijst. ,,Op een zeker moment maakte een speler van hen een overtreding en kreeg geel om vervolgens een gebaar te maken naar de scheidsrechter. Die was daar niet van gediend en zo kwamen ze met tien man te staan. Ik kan niet zeggen dat het meteen een voordeel was, want we gingen nogal ongecontroleerd te werk. Geleidelijk aan sloop er wat paniek in de ploeg, want dit zouden bij een gelijkspel weer dure verliespunten zijn geweest.”

Meyburg schoot zijn ploeg echter te hulp en zo won Football Factory voor het eerst in 2024 en gloort er weer hoop richting een plek in de nacompetitie. ,,We worden steeds beter, al gaat het met horten en stoten. We hebben deels een nieuw team dit seizoen en dat heeft tijd gekost. Ik denk dat we mogen stellen dat we best op kunnen gaan voor de nacompetitie. Van Bernardus en Hazerswoudse Boys, beide teams staan dus boven ons, wonnen we voor de winterstop. We gaan dan ook vol goede moed naar de Boys toe zaterdag. Bij winst staan we er weer helemaal bij. We hebben ook in oefen-en bekerwedstrijden laten zien dat we aardig gelijk op kunnen met vierdeklaassers dus wij geven ons nog niet gewonnen, hoewel we er natuurlijk wel drie moeten passeren op de ranglijst om zeker te zijn van een vervolg van de competitie.”

Foto’s: Jan van der Lubbe

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read