zondag, april 28, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse BoysHazerswoudse Boys schudt Football Factory voorlopig van zich af: 1-0

Hazerswoudse Boys schudt Football Factory voorlopig van zich af: 1-0

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Dat de kampioensrace in de afdeling zal gaan tussen SJC en LSVV’70 is wel duidelijk en daar hoef je geen voetbalinsider voor te zijn, maar de strijd om de nacompetitie plaatsen ligt nog behoorlijk open en beide ploegen mogen daar nog over dromen. Voorlopig is Hazerswoudse Boys “Best of the rest” en dat kan straks dus ook nog een prijs opleveren. Na de minimale maar belangrijke 1-0 overwinning hebben de mannen van Robert Swart hun positie alleen maar verstevigd.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld. Of dat nou de oorzaak was dat de wedstrijd moeizaam op gang kwam gaat misschien wat te ver, maar het eerste kwartier was een ideale gelegenheid om even bij te praten. Het was vervolgens Kei Mihels die iedereen liet schrikken toen hij in kansrijke positie over schoot. Daarna namen de gastheren het heft in handen en kregen genoeg kansen om een voorsprong te nemen, vooral Sam Timmermans en Silvester Blonk hadden de openingstreffer op hun schoen, maar sluitpost Iain McTurk redde een aantal keren fraai. Blonk was er nog het dichtst bij, maar zijn inzet kwam tegen de lat. Het wachten was op de 1-0 voor de thuisclub, maar de Factorianen werden nog voor de rust een paar keer gevaarlijk via Nick Velt en Nicolas Loaiza, die van dichtbij tegen de doelman op schoot.

Vlak na de rust was het Timmermans die de score opende: ,,Ik werd in de diepte aangespeeld door Loe Patzig en kon de bal beheerst naast de keeper in het doel schieten. Het werd ook wel tijd, aangezien ik in de eerste helft al tweemaal tegen hem aan had geschoten in kansrijke positie. Het is belangrijk voor ons spel dat Vito Martens weer op te terugweg is, door zijn aanwezigheid kan ik ook profiteren en zijn we minder voorspelbaar. In de tweede helft leken we wel een praatclub en dat is misschien ook wel de reden dat de scheidsrechter een in mijn ogen zuivere penalty tegen Blonk niet floot. Over het geheel genomen een verdiende overwinning wat mij betreft.”

De zwart-witten waren ook in de tweede helft de overheersende partij en de in de rust ingevallen Martens was vaak bij het gevaar betrokken. Buiten een uit de lucht genomen bal van Loaiza die net voorlangs ging, werden de Leidenaren amper meer gevaarlijk.

Aanvoerder Martijn van den Akker: ,,We hadden er van tevoren alle vertrouwen in, mede door de heerlijk 4-2 overwinning in de thuiswedstrijd. Langzamerhand loopt onze ziekenboeg leeg en hebben daardoor weer wat te kiezen wat betreft spelers. Daar zit ook onze vormgever Daily Hoogkamer tussen. Vandaag was het matig en we hebben een verdiende nederlaag geleden. Het was ook zonde dat onze uitblinkende doelman nog met rood van het veld moest. We waren vorige week de laatste periode goed begonnen en hopen dat we daar misschien nog een rol in kunnen spelen.”

Het  was vrijdag nationale complimentendag, maar over het algemeen verdiende scheidsrechter Van Mastrigt deze alsnog. Volgende week mogen de Boys nog nagenieten van deze verdiende overwinning. Over twee weken moeten zij weer aantreden op de Sportparklaan om met wederom een driepunter tegen directe concurrent Kickers’69 goede zaken te kunnen doen om de belangrijke derde plaats, die hoogstwaarschijnlijk recht gaat geven op de nacompetitie. De Leidenaren nemen het thuis op tegen het met 1 schamel puntje troosteloos onderaan staande DVV Delft en laat dat ene puntje nu net tegen FF is geweest, dus een revanche is op zijn plaats.

Hazerswoudse Boys – Football Factory 1-0 (0-0). 52. Timmermans 1-0. Scheidsrechter:  Van Mastrigt

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Van Meurs, Tijssen, Gordijn, Moerland, J. van Vliet, Blonk, Meijer, M. van Vliet, Patzig, Timmermans.

Basisopstelling Football Factory: McTurk, Meijburg, Den Broeder, Loaiza, De Jongh,     Van Schie, Velt, Van de Ryse, Mihels, Lion, Van den Akker.