vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryKickers’69 verslaat in eigen huis Football Factory

Kickers’69 verslaat in eigen huis Football Factory

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- In de eerste wedstrijd na de winterstop nam Kickers’69 het in een thuiswedstrijd op tegen het Leidse Football Factory. Beide ploegen zullen het restant van de competitie op jacht gaan naar een nacompetitieplek. De strijd om het kampioenschap zal vermoedelijk gaan tussen LSVV’70 en het Noordwijkse SJC. De ploeg van trainer Angelo Leverock won het matige duel. Het werd 1-0.

Kickers’69 doelman Dio Möller over de gewonnen wedstrijd: ,,Het was een kleine overwinning, maar wel een overwinning waar we maar liefst vier weken van kunnen genieten. Onze volgende wedstrijd is namelijk pas begin maart. Voor de neutrale kijker was het zeker niet één van de beste wedstrijden om naar te kijken. Het begin van de wedstrijd hadden we een licht overwicht. Gevoelsmatig wist Football Factory hier niet echt goed raad mee. Halverwege de eerste helft kwamen we op voorsprong uit een hoekschop. Sommigen zeiden dat het doelpunt was van Nick van Vliet, anderen daarentegen waren van mening dat het eigen doelpunt was. Na deze treffer zakten wij wat teveel in, waardoor Football Factory wat beter in het spel kwam. Ikzelf kon een tegentreffer nog maar net voorkomen op de lijn en met een lichte voorsprong gingen we de rust in.”

De welbespraakte sluitpost over het vervolg van de wedstrijd: ,,Het tweede bedrijf hadden we licht de overhand. Uitgespeelde kansen kregen we echter niet. De Leidenaren probeerden het veelal met schoten vanuit de tweede lijn maar werden daar niet echt gevaarlijk mee. Eigenlijk kabbelde de wedstrijd een beetje voort richting het einde. Toch perste Football Factory er nog een slotoffensief uit. Er werd vol druk gezet op onze defensie maar het was voor hen niet goed genoeg om een doelpunt te maken. Een overwinning dus voor ons in een uiterste matige wedstrijd. Uiteindelijk tellen echter de drie punten.”

Over het tweede deel van de competitie is de goalie duidelijk: ,,We gaan gewoon lekker voetballen en zien wel waar het eindigt. De ploeg is in opbouw en het plezier is terug na de degradatie van afgelopen seizoen. De trainingsopkomst is goed en er heerst een goede sfeer. Uiteraard gaan we er alles aan doen om een nacompetitieplek te bemachtigen. Dat zou echt heel mooi zijn.”

Zoals eerder benoemd speelt Kickers’69 begin maart in een uitwedstrijd tegen Overschie. Op papier zou een overwinning in het verschiet moeten liggen. De Factorianen spelen eind februari thuis tegen DVC uit Delft.

Trainer Pieter van Schie vond de nederlaag onnodig van de Leidenaren, maar gaf ook toe dat zijn ploeg in aanvallend opzicht weinig kon uitrichten. ,,In de eerste helft vond ik Kickers wel bovenliggend, maar heel veel doelrijpe kansen kregen ze ook weer niet. Een kopbal van Michel de Jongh telde ik al van ons, maar er werd aangegeven dat die inzet niet de doellijn was gepasseerd. De 1-0 kwam voort uit een corner en die kreeg Luis de Castillo net niet meer weg. Een zure tegengoal. In de tweede helft hadden wij de overhand, maar we kwamen vaak niet verder dan tot de zestien. Al met al vond ik Kickers niet per se beter. Wij misten nogal wat spelers waaronder onze doelpuntenmakers Viktor Trauer en Daily Hoogkamer. Dan lever je wel wat in natuurlijk.”

Football Factory won geen van de laatste vier wedstrijden. ,,Dat zijn geen beste cijfers nee en we zullen vol aan de bak moeten in het restant van de competitie. Ik denk dat we zeven van de negen wedstrijden moeten winnen om de nacompetitie te halen. Normaliter zijn SJC en LSVV’70 te sterk, maar voor de subtoppers doen we niet onder. Het is wel jammer dat we al punten hebben laten liggen tegen laagvliegers. Dat mag niet gebeuren. Nu spelen we weer even niet en keren er juist spelers terug van een weekje weg. Dat is niet heel handig gepland en daar heb ik als trainer wel moeite mee. Maar goed, het is wat het is. We gaan ons nu opmaken voor een sterke reeks, want er zit nog altijd genoeg potentie in deze groep. Enkel komt er zeker niet elke pot uit en dat is jammerlijk tot nu toe.”

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read