woensdag, juni 12, 2024
HomeVijfde klasseSV BernardusVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 18 mei

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 18 mei

-

Kickers’69 – Buytenpark

In de vijfde klasse A staat komende zaterdag de laatste competitieronde van dit seizoen op het programma. Veel beslissingen zijn al gevallen, SJC is kampioen en LSVV’70 en Hazerswoudse Boys mogen zich gaan opmaken voor de nacompetitie, alleen het resterende p/d-ticket is nog te vergeven. Die laatste strijd gaat tussen ‘LAV-clubs’ Kickers’69 en Bernardus. Kickers’69 behaalde afgelopen zaterdag een verdienstelijk gelijkspel op bij kampioen SJC (0-0) en kan zich bij winst in de thuiswedstrijd tegen Buytenpark plaatsen voor de p/d-competitie. De Zoetermeerders verloren haar laatste wedstrijd met 3-4 van DVC uit Delft en bezetten na deze nederlaag de achtste plaats op de ranglijst. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Hazerswoudse Boys – LSVV’70

Hazerswoudse Boys en LSVV’70 kunnen hun onderlinge competitieduel gebruiken als voorbereidingswedstrijd voor de komende nacompetitie. LSVV’70 kon SJC lange tijd bijbenen in de titelstrijd, maar uiteindelijk toonden de zwart-witten zich de sterksten van hun afdeling. De Noordwijkers maken overigens geen gebruik op hun recht van promotie naar de vierde klasse, want de kustbewoners besloten recent om de stekker uit dit zaterdag standaardteam te trekken. Hazerswoudse Boys en LSVV’70 troffen elkaar eerder dit seizoen in de Leidse Kikkerpolder, toen was LSVV’70 met 5-2 te sterk voor de formatie van Robert Swart.

DVC – Bernardus

Bernardus won afgelopen zaterdag de dorpsderby van Hazerswoudse Boys en behoudt door deze overwinning een kans op een ticket voor de nacompetitie. Om daar te geraken zal de formatie van Serge den Os zelf moeten winnen bij DVC en hopen dat Kickers’69 een uitglijder(tje) maakt tegen Buytenpark. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 5-0 zege voor Bernardus.

Overschie – Football Factory

Football Factory sluit het seizoen af in Rotterdam, alwaar Overschie de tegenstander is. De formatie van Pieter van Schie kende een voetbaljaar van pieken en dalen en uiteindelijk kwamen de Leidenaren net wat tekort om mee te doen om de prijzen. Football Factory finisht deze voetbaljaargang, ongeacht de uitslag van de komende wedstrijd, op een zesde plek en komt dus ook volgend seizoen weer uit in de vijfde klasse. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in 1-1 gelijkspel.

Overig: Delft – SVV

 

Must Read