donderdag, mei 30, 2024
HomeVijfde klasseSV BernardusVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 6 april

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 6 april

-

SVV – Kickers’69

De vijfde klasse A nadert al aardig het einde van het seizoen. Met nog vijf, voor sommige clubs vier, speelronden te gaan wordt het steeds duidelijker hoe de kaarten in deze voetbaljaargang gaan worden geschud. Het heeft er alle schijn van dat SJC zich binnenkort als kampioen mag laten kronen, LSVV’70 zich kan opmaken voor het spelen van p/d-wedstrijden, maar wie naast de Leidenaren ook mogen aanschuiven aan dit voetbaldessert, dát zal mogelijk pas op de laatste speeldag bekend worden. Eén van die kandidaten voor dit competitie toetje is Kickers’69. De Leimuidenaren hebben plaatsing voor de nacompetitie echter niet meer in eigen hand en moeten, naast het winnen van hun eigen wedstrijden, hopen dat de concurrentie hier en daar wat puntjes laat liggen. Komende zaterdag vertrekt de formatie van Angelo Leverock naar Schiedam, waar SVV, geklasseerd op de negende plek, de tegenstander is. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 7-3 overwinning voor Kickers’69.

Overschie – Hazerswoudse Boys

Hazerswoudse Boys is de laatste tijd in goeden doen. De formatie van Robert Swart won vijf haar zes laatst gespeelde competitiewedstrijden, alleen de uitbeurt bij beoogd kampioen SJC leverde de zwart-witten niets op. Hazerswoudse Boys staat op de ranglijst als derde geklasseerd, een positie die in de eindrangschikking zo goed als zeker het spelen van p/d-wedstrijden zou betekenen. De Hazerswoude-Dorpers wachten in de maand mei nog een tweetal lastige klussen, de thuiswedstrijd tegen LSVV’70 en de dorpsderby bij Bernardus, maar alvorens het zover is moeten eerst nog drie hordes tegen clubs uit het rechterrijtje worden genomen. Komende zaterdag gaat Hazerswoudse Boys op bezoek bij Overschie. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindige in een ruime 6-1 overwinning voor Hazerswoudse Boys.

Bernardus – Football Factory

Komende zaterdag staat in Hazerswoude-Rijndijk het regiotreffen tussen Bernardus en Football Factory geprogrammeerd. De Leidenaren verloren haar laatste competitiewedstrijd tegen stadgenoot LSVV’70. Als de rood-zwarten nog een kansje willen maken op de nacompetitie zijn, dan zal er bij de mannen van Serge den Os gewonnen moeten worden. Bernardus, dat een uitstekende serie neerzette na de winterstop, staat er wat dat betreft wat beter voor, maar ook de oranje-witten kunnen zich in de eindfase van de competitie niet veel misstapjes meer veroorloven. Beide teams zullen derhalve vol voor een driepunter gaan, waardoor een bezoekje aan deze ontmoeting meer dan de moeite waard lijkt te zijn. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-0 overwinning voor Football Factory.

Overige wedstrijden in deze klasse: SVO Buytenpark – SJC, Delft – DVC, LSVV’70 vrij.

Must Read