vrijdag, april 19, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 begint 2024 met 0-3 zege tegen uitgedund SVV

LSVV’70 begint 2024 met 0-3 zege tegen uitgedund SVV

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 is 2024 uitstekend begonnen. Uit bij SVV, dat twee rode kaarten pakte, won LSVV’70 gistermiddag met 0-3 na doelpunten van Berend Verdoes, Leo Casteel en Jiddo Doornenbal.

Een opgetogen Nigel Hensen stond LAV te woord. „Het is fijn om de draad weer op te pakken na een lange winterstop. We speelden in een 4-3-3 formatie en ik was linksbuiten. SVV liet het initiatief aan LSVV’70. We hadden veel balbezit. In de 23e minuut kreeg de rechtsback van SVV een 2e gele kaart voor een overtreding, nadat hij eerder geel had gekregen voor praten. Het werd eenrichtingsverkeer. We waren zoekende, het combinatiespel liep wel tot aan het zestienmetergebied van de tegenstander, maar de eindpass ontbrak.”

Hensen speelde een verdienstelijke wedstrijd. De van origine middenvelder vulde de positie van linksbuiten goed in en stond aan de basis van de 0-1. Uit een mooie aanval over verschillende schijven maakte Verdoes uit een voorzet van Martijn Theunissen het eerste doelpunt. „Toch bleven we in de eerste helft tegen onszelf voetballen.”

„In de rust hebben we gezegd dat het nauwkeuriger moest in de eindfase en we hadden het vertrouwen dat er meer doelpunten zouden vallen. In de 60e minuut viel er nog een rode kaart (2x geel) voor praten. Daarna werd de wedstrijd even stilgelegd. De scheidsrechter vond dat er te veel commentaar op de leiding was.  Het werd nog meer eenrichtingsverkeer met 8 man achter de bal en de spits op een eiland. Uit een corner van Ruben Leuvering kopte Leo Casteel de bal richting de lange hoek om de 0-2 aan te tekenen in de 77e minuut. Vanuit een volley maakte Doornenbal de 0-3 (assist Gerben Groenendijk) in de 90e minuut.”

De verschillen zijn groot tussen de ploegen uit de regio’s Leiden en Delft/Rotterdam. LSVV’70 en SJC zijn verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. „Wij hebben in het begin van het seizoen uitgesproken dat we kampioen willen worden. We willen minimaal promoveren. LSVV’70 en SJC zijn aan elkaar gewaagd. Ik denk dat het kampioenschap beslist gaat worden in een onderling duel met SJC”, aldus Henssen.

SVV-LSVV’70 0-3 (0-1). 27. Verdoes 0-1, 77. Casteel 0-2, 90. Doornenbal 0-3.

Opstelling LSVV’70: Waasdorp, Theunissen (Van der Meij), Van der Graaf (Jansen), Bakker, G. Leugering (Groenendijk), Weijers, R. Leugering, Verdoes, Filippo (Kalf) Doornenbal, Henssen (Casteel)

Auteur: Shravan Dielbandhoesing

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read