donderdag, mei 23, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV’70 maakt zich na eenvoudige winst op voor kraker tegen SJC

LSVV’70 maakt zich na eenvoudige winst op voor kraker tegen SJC

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,Het was belangrijk om bij SVO Buytenpark snel die voorsprong te pakken en de drie punten veilig te stellen. En dat is gelukt met deze dik verdiende 1-5 zege. Zo houden we druk op koploper SJC die we volgende week thuis op de Kikkerpolder II ontvangen. Ik heb begrepen dat de tickets al in de voorverkoop zijn. Het belooft dan een prachtige voetbalmiddag te worden. Maar dat was het deze zaterdag ook tegen Buytenpark in een plezierig gespeelde wedstrijd. En… niet geheel onbelangrijk Jiddo Doornenbal prikte er weer twee in op weg naar zijn doel om topscorer van de voetbalregio te worden”, verwoordde Berend Verdoes, de gedreven LSVV’70-middenvelder.

Hoe zou LSVV’70 zich herstellen van de onverwachte thuisnederlaag vorige week tegen SV Bernardus, 1-2, waar er eerder uit met 0-4 was gewonnen? Deze uitslag hield de roodwitten op de tweede plek met 33 uit 13 waar SVO Buytenpark achtste stond met 9 uit 12. De slechte grasmat van sportpark Buytenpark, waar zo een nieuwe aflevering van ‘het polletje van Hans van Breukelen’ geschreven kon worden, kon de dadendrang van LSVV’70 niet stoppen. Ook  het feit dat de twaalfhonderd meegereisde supporters uit protest tegen de verplichte buscombi pas in de tweede minuut het uitvak betraden, schudden de Leidse spelers moeiteloos van zich af.

De Leidse uitploeg begon soepel aan de eerste van de laatste zeven finalepotjes in deze vijfde klasse A. Verdoes: ,,Ramon Weijers poeierde hem onderkant lat binnen na een aanval die hijzelf opzette waar ik hem voorzette en Doornenbal een subliem overstapje maakte, 0-1. Deze laatste kopte uit een hoekschop bij de tweede paal perfect de 0-2 binnen. Jammer dat het horloge van de scheidsrechter niet werkte op de doellijntechnologie waardoor de indraaiende hoekschop van Weijers niet werd goedgekeurd. Maar ik heb nog nooit een doelman zover achter de doellijn een bal zien tegenhouden. Had Ruben Leugering de hoekschop van Doornenbal ingekopt dan hadden we met 0-3 kunnen rusten. Nu bleef het 0-2, maar dik verdiend en met goed spel!”

Voor trainer / speler Freek Jansen de gelegenheid om in deel twee van zijn klassieke spelerstoespraken in de rust te benadrukken vooral te genieten van het mooie weer, het vertoonde spel en ook de doelpunten niet te vergeten deze middag. ,,In de tweede helft werd de druk op hun linkerverdediger echt teveel en zijn bal door het midden werd door Doornenbal in een leeg doel geschoten ondanks het hobbelige veld, 0-3. De vrije trap, nadat Demian Flippo onreglementair werd gestuit, werd eerst door Ruben in de muur geschoten waarna Gerben Groenendijk de terugkomende bal met links onberispelijk binnenschoot, 1-3. Hij was hard aan zijn eerste doelpunt toe zei hij al voor de wedstrijd”, vertelde Verdoes (foto) met een dikke knipoog.

Door de ingreep van Ward Kalf binnen onze zestien kreeg de thuisploeg een terechte strafschop die feilloos in de bovenhoek verdween, 1-4. Verdoes: ,,Het was het droge schot van Flippo buiten de zestien dat de eindstand bepaalde, 1-5. Komende zaterdag is er de thuiswedstrijd tegen koploper SJC waar we uit net met 2-1 verloren. Met vier punten achterstand en zes potjes te gaan is er nog van alles mogelijk. Wat in ieder geval in ons voordeel is dat is het doelsaldo. Op de trainingsavond woensdag wordt deze topper natuurlijk door Freek vakkundig voorbereid. We verwachten komende zaterdag met de complete kern van twintig spelers aanwezig te zijn zo ook het grootste deel van de pinchhittergroep. De ‘sociale kaart’ mag zaterdag niet worden gebruikt, alle verloven zijn ingetrokken.”

LSVV’70 staat hierdoor natuurlijk nog tweede met 36 uit 14 (66-12) waar SVO Buytenpark achtste bleef met 9 uit 13 (21-40). En SJC, die staan eerste met 40 uit 14 (44-8) na de 3-1 thuiswinst op SVV. Zij moeten zeker minstens nog een keer gelijkspelen na de mogelijke winst van LSVV’70 zaterdag 16 maart. Dan houdt LSVV’70 uitzicht op een weer te plannen kampioenstocht door de Leidse grachten. Het advies is om komende zaterdag in ieder geval door de beperkte parkeergelegenheid met de fiets naar Kikkerpolder II te komen.

SVO Buytenpark – LSVV’70 1-5 (0-2). Weijers 0-1, Doornenbal 0-2, Doornenbal 0-3, Groenendijk 0-4, SVO Buytenpark 1-4 (strafschop) en Flippo 1-5.

 

 

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read