vrijdag, april 19, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV'70 zuinig naar nieuwe winstpartij

LSVV’70 zuinig naar nieuwe winstpartij

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Volgens Guido Leugering en Jan Nonkes, die op de bank de honneurs waarnamen van Freek Jansen, won LSVV’70 terecht van Overschie en was Jochem van der Graaf (op archieffoto tegen Warmunda) de uitblinker aan Leidse kant. Het enige doelpunt van de middag kwam op naam van regionaal topscorer Jiddo Doornenbal. Onze redactie nam contact op met de man van een ‘8’.

,,Haha, ik ben normaal meer een speler van een zesje of net wat meer, maar het ging nu wel aardig ja. Joh, maar dat vind ik niet zo belangrijk. We hebben gewonnen en daar gaat het om want we kunnen ons geen misstappen meer veroorloven in de titelrace.”

Vorige week haalde SJC in en won op de valreep van DVC. ,,Zoals zo zoetjes aan bekend gaan wij met SJC uitmaken wie er kampioen wordt. We hebben een app en vorige week zaten we daarop toen zij moesten inhalen. Lange tijd ging het goed voor ons met een 0-0 tussenstand, maar uiteindelijk viel toch dat ene doelpunt. Ik denk dat beide ploegen niet snel in de fout gaan en dan moet je dus zorgen dat je zelf ook wint. Tegen Overschie zijn we niet echt in de problemen geweest, maar het was zeker niet onze beste wedstrijd tot nu toe. Die zitten er ook tussen, ook als je kijkt naar SJC.”

We spreken Van der Graaf na afloop en uren later na de winstpartij in de Kikkerpolder. ,,Ik ben nu in Amsterdam met vrienden en gaan lekker een drankje doen en naar het casino. Kijken of ik nu eens geluk heb, maar dat zal haast wel niet. Wat dat betreft moet ik het gelukkig meer hebben van LSVV’70, hoewel ik niet bedoel dat we gelukkig gewonnen hebben. Jiddo kreeg na een minuut of zeven al een grote kans, maar hij scoorde bij zijn tweede kans na een assist van mij als ‘gelegenheids’ laatste man. In de eerste helft hadden we door moeten drukken, maar het vizier stond niet op scherp. Na de rust gingen zij een soort van ‘alles of niets’ spelen, maar dat leverde wel wat druk op maar geen echt grote kansen. Het was vooral slordig van twee kanten, maar we haalden ongeschonden het einde en dus hebben we er weer drie punten bij.”

SJC won eveneens, Hazerswoudse Boys werd geklopt, en dus is eigenlijk wel zeker dat de titel naar de club uit Noordwijk of Leiden gaat. ,,We treffen elkaar over een aantal weken en dat duel zou zomaar beslissend kunnen zijn. Wij hebben het in eigen hand. Wanneer we alles winnen zijn we er en daar gaan we voor. Natuurlijk heef SJC dezelfde plannen, maar ik geef ons een goede kans. Maar eerst komende zaterdag Bernardus. Dat is ook geen verkeerde ploeg voor deze klasse en het is de enige ploeg tot nu toe die het voor elkaar kreeg om SJC op 0-0 te houden.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read