donderdag, mei 30, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Nipte zege LSVV’70 op Kickers’69 in lekkere pot voetbal

Nipte zege LSVV’70 op Kickers’69 in lekkere pot voetbal

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Kickers’69 tegen LSVV’70 was zo’n wedstrijd waarin het amateurvoetbal tot zijn pure essentie werd teruggebracht: twee min of meer gelijkwaardige teams die elkaar lieten voetballen, individuele klasse van in dit geval de beide doelmannen, fouten en fraaie staaltjes voetbal en respect voor elkaars ledematen zonder dat het een vrijblijvende pot was. De winnende partij, LSVV’70,  die vanzelfsprekend tevreden was en de verliezer die kon leven met de 0-1, maar fijntjes wees op het feit dat men in de slotfase dat er nog twee keer in korte tijd tegen de paal geschoten was. En de zon scheen en zag dat het goed was.

Voor het eerste fluitsignaal was de uitgangspositie van beide ploegen klip en klaar: LSVV’70 kon de tweede plaats eigenlijk niet meer kwijt raken en gaat nacompetitie spelen. De thuisploeg had met veel kunst- en vliegwerk, en nog meer geluk, de tweede periodetitel kunnen pakken, maar erg realistisch was die hoop niet. De ploeg uit Leimuiden erkende achteraf bij monde van verdediger Mike Straathof dat er weliswaar verloren was, maar dat er mee te leven viel: ,,Over de gehele wedstrijd hadden zij de overhand en hebben wij te weinig gecreëerd, zo eerlijk moet ik ook wel zijn. Met wat geluk maken we in de laatste minuten nog de 1-1; we schieten twee keer tegen de paal. Maar dat beetje mazzel ontbreekt wel eens dit seizoen. Aan de andere kant hadden wij een man tussen de palen staan, die niet te passeren leek. Martijn (Kempenaar) stond vandaag volgens mij voor het eerst in de basis, maar wat hij allemaal keerde, poe!”

Straathof doelt hier bijvoorbeeld op een schot van Thomas Loos na een vloeiende aanval, die Kempenaar stijlvol uit de kruising ranselde. Even fraai was zijn reflex op een inzet van Jiddo Doornenbal niet veel later. Ook in het tweede deel van de ontmoeting stond zijn klasse een Leids doelpunt in de weg. Hij moest uiteindelijk toch capituleren, maar matchwinnaar Paulus Egberts liet de Leimuidense goalie niet kansloos met een ziedend schot van dichtbij. De doelpuntenmaker: ,,Ik zag dat de corner over iedereen heen zeilde en stond toevallig op de goede plek. Ik had de tijd niet om aan te nemen met al die spelers om me heen. Tja, dan maar met de knie. Niet al te fraai wellicht, maar het resultaat telt. De zege was wel verdiend denk ik, maar we mogen de handen wel dichtknijpen dat zij vlak voor het eindsignaal de 1-1 niet maken. Complimenten voor de beide keepers hoor. Niet alleen voor die van Kickers’69, maar zeker ook voor Dammes (Waasdorp). Je gaat er bijna van uit dat hij de nodige ballen pakt, maar het was weer klasse hoor vandaag.”

Straathof beleeft veel voetbalplezier dit seizoen, dit in tegenstelling tot het vorige: ,,Het was toch een heerlijke pot vandaag? In deze klasse krijgen we de kans om in onze kracht te spelen en voetballend doen we maar voor weinig clubs onder. Zo beleven we prima zaterdagmiddagen.”

Egberts blikt minder blijmoedig terug en steekt zijn teleurstelling over het lopende seizoen niet onder stoelen of banken: ,,Het moet nog steeds indalen dat je met zoveel winstpartijen kansloos bent voor de titel. We speelden in feite vandaag om des keizers baard en doen dat ook de resterende drie partijen. Daarna de nacompetitie en ik ga ervanuit, dat we genoeg kwaliteit en ervaring in huis hebben om door te stoten naar de vierde klasse. Tegen DVC, Hazerswoudse Boys en Delft gaat het natuurlijk nergens om, maar spelen we gewoon voor de lol, zoals we altijd doen.” Kickers’69 speelt volgende week tegen Bernardus dat evenveel punten heeft.

Kickers’69- LSVV’70 0-1 (0-0). Egberts 0-1

Basisopstelling Kickers’69: Kempenaar, Mike Straathof, Bas Straathof, Mollers, Den Hoed, Gérard, Witkop, Van der Hoorn, Van Vliet, Otgaar, Roos.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Casteel, Bakker, Van der Graaf, Van der Meer, Weijers, Leugering, Groenendijk, Verdoes, Loos, Doornenbal.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read