zaterdag, april 27, 2024
HomeVijfde klasseMMOEerste seizoenzege MMO laat nog op zich wachten

Eerste seizoenzege MMO laat nog op zich wachten

-

Vierde klasse A (zaterdag) – MMO en Floreant moesten afgelopen zaterdag aan de bak voor het resterende gedeelte van hun eerder gestaakte ontmoeting in december 2023. De gesteldheid van het Hoogmadese natuurgrasveld liet toen niet toe om te starten met de tweede helft. De bezoekers leidden om dat moment met 0-1, zodat de thuisploeg nog 45 minuten de tijd had om in competitiewedstrijd 14 de eerste zege van het seizoen te boeken. MMO begon furieus aan het tweede bedrijf, maar het lukte de groen-witten niet om Floreant-keeper te Dorus Donkers te passeren. Aan de andere kant waren de bezoekers, middels een benutte strafschop, wel succesvol, zodat de thuisploeg opnieuw met lege handen het veld verliet (0-2).

MMO was tien minuten na rust dichtbij de gelijkmaker, maar de doorgebroken Lorenzo Korte zag zijn schot net naast het Boskoopse doel verdwijnen. De bezoekers waren via een afstandsschot van Luuk Speijer gevaarlijk aan de andere kant, maar ook deze poging trof geen doel. MMO-trainer Yorick Boon bracht een kwartier voor tijd de fysiek sterke jongeling Jort van der Star als extra aanvaller in het veld, om zodoende toch een resultaat uit het tweeluik te peuteren.

Deze opportunistische speelwijze leidde echter niet tot grote kansen en ook de bezoekers meldden zich nauwelijks voor het doel van MMO-doelman Albin van Wieringen. Bij één van de spaarzame tegenaanvallen van Floreant stuitte MMO-verdediger Len van der Hoorn een Boskoper op onreglementaire wijze binnen het zestienmeter gebied, waarna scheidsrechter Bosgieter naar de kalkstip wees. Bruce Tol benutte de elfmetertrap feilloos en met deze treffer was de wedstrijd gespeeld. MMO deed er in de slotminuten alles aan om toch nog een treffer op het scorebord te krijgen, maar ook deze inspanningen leverden niets op (0-2).

MMO staat na de thuisnederlaag tegen Floreant nog vaster op de laatste plaats. De groen-witten, vorig jaar gepromoveerd uit de vijfde klasse, behaalden uit de eerste veertien wedstrijden slechts twee punten en dus is de kans zeer reëel aanwezig dat het verblijf van de Hoogmadenaren in de vierde klasse tot slechts één seizoen beperkt zal blijven. Komende week krijgt MMO bezoek van AVV Alphen, de nummer twaalf van de ranglijst. Het gat tussen MMO en de Alphenaren is acht punten, dus deze ontmoeting mag gerust als een ‘strohalmwedstrijd’ voor de Boon-boys worden beschouwd.

MMO-aanvaller Ricardo Ouwerkerk blikte kort na afloop van de wedstrijd terug op de twaalfde verliespartij van het seizoen. Ouwerkerk: ,,Je weet dat je de wedstrijd begint met een 0-1 achterstand en nog een helft te spelen hebt, dus daarom zijn we gelijk met volle bak begonnen. Jammer dat die bal van Lorenzo Korte er niet in gaat, want dan heb je ook nog alle kans op de winst. Ik denk dat we vandaag minimaal een gelijkspel hadden verdiend, maar helaas zat ook dat er niet in. Natuurlijk zal het lastig gaan worden om ons te handhaven, maar we geven zeker nog niet op. Volgende week tegen Alphen wordt het erop of eronder voor ons, die pot móeten we winnen’’, aldus de Leiderdorper tot besluit.

MMO – Floreant 0-2 (0-1) 20. Floreant 0-1, 84. Tol 0-2.

Opstelling MMO: Van Wieringen, J. van der Meer (75. Van der Star), N. Bax, L. van den Hoorn, Van der Geest, S. Bax, Hoogenboom, Van der Fits, Van Tol, Korte, Ouwerkerk.