dinsdag, april 30, 2024
HomeInterviews MMOMMO wint voor tweede keer en mag blijven geloven in goede afloop

MMO wint voor tweede keer en mag blijven geloven in goede afloop

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In het zicht van de haven lijkt bij MMO het vertrouwen terug dat plaats veertien verlaten kan worden. Na de tweede zege van het seizoen, Nicolaas Boys was het slachtoffer (3-1), zijn Woubrugge en Sporting Leiden nadrukkelijk in zicht gekomen. Deze twee ploegen hebben maar twee punten meer en dus kan plek twaalf aan het einde van e rit nog een reddingsboei betekenen voor de formatie uit Hoogmade.

Trainer Yorick Boon: ,,Vol vertrouwen stapten we weer het veld op. De 3-1 nederlaag van vorige week tegen Roodenburg waren we zeker alweer te boven. Met name omdat we weten dat als we compleet en fit zijn er meer in zit als dat we tot nu toe als resultaat hebben behaald. Voor de 2-1 vorige week van Roodenburg hadden wij ook een 100% kans op de 1-2 en dan wordt het een hele andere wedstrijd daar. Maar terug naar vandaag. Uit speelden we een redelijke pot alleen met weinig kansen en gaven we heel weinig weg. Dus we zagen kansen om punten te gaan pakken. We gingen fel van start en na een minuut kregen we al een penalty. Terecht in mijn ogen, maar durf hem maar eens te geven als scheidsrechter zo vroeg in de wedstrijd. Danny Hogenboom benutte deze penalty en we stonden dus snel voor.”

,,Binnen de tien minuten stond het al 2-0. Een lange bal van Jelle van Tol diep op Lorenzo Korte, die een goeie aanname en een voortzetting had en hij stelde Barry Verboon in staat om de 2-0 binnen te schieten. In de eerste helft bleven we maar drukken en mede door de meewind speelden we vaak de lange bal waar ze bij de verdediging van de Boys niet goed wisten wat ze daar mee aan moesten. Na ongeveer twintig minuten werden er bij de tegenstander al wat omzettingen gedaan met een derde aanvaller erbij. Als we uiteindelijk met 4-0 de rust in zouden zijn gegaan dan was dat niet heel gek geweest als ik de verhalen vanaf de kant moet geloven.”

,,Ik heb in de rust wel aangegeven dat zij zich niet zomaar gewonnen zouden geven. Binnen 5 minuten in de tweede helft hadden we de score alweer uit moeten breiden, maar dat zat weer niet mee. Helaas volgde de aansluitingstreffer en daar waren we al enigszins bevreesd voor. Wij waren verdedigend in die situatie even niet heel sterk, maar we bleven daarna recht opstaan en bleven zeker kansen creëren. Zelfs nadat ze met vier aanvallers gingen spelen durfden wij het aan om achterin één op één te spelen. Daardoor kregen we nog voldoende kansen alleen deden we onszelf veel te kort om pas in de 74e minuut de 3-1 te maken via Van Tol. Daarmee was het wel gedaan. Deze wedstrijden en het feit dat we weer een grotendeels fitte selectie hebben, bieden weer meer perspectief om het seizoen toch nog positief af te sluiten. Helaas wel wat laat, maar dat is nu eenmaal niet anders.”

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Van de Meer, Van de Hoorn, Bax, Van der Geest, Hoogenboom, Zwaan, Van Tol, Korte, Verboon, T. Bakker.