woensdag, juni 12, 2024
HomeVijfde klasseMMOMoedig MMO neemt afscheid van de vierde klasse (plus foto's)

Moedig MMO neemt afscheid van de vierde klasse (plus foto’s)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Een groter contrast kon er haast niet zijn voor MMO. Het is zaterdag 27 mei 2023 en op een stralende dag pakt de formatie uit Hoogmade de titel in 5A bij UNO in Hoofddorp. Terecht ook, de groenwitten leveren het gehele seizoen en worden kampioen. Gisteravond, 14 mei 2024, verliest de ploeg van Yorick Boon met 6-0 van Floreant en degradatie terug naar de kelderklasse is een feit. De wedstrijd werd ruim een half uur onderbroken vanwege een pittige onweersbui. Het duel wordt hervat, maar het blijft fors regenen en het past bij de teloorgang van MMO na een uitermate moeizaam seizoen.

Trainer Boon na afloop: ,,We zijn vol goede moed naar Boskoop gegaan omdat we wisten dat we thuis in twee delen (het duel werd gestaakt en later uitgespeeld vanwege het slechte veld, red.) niet minder waren ondanks de nederlaag. We wilden hoe dan ook het seizoen goed afsluiten en vechten voor onze laatste kansen. Dat deden we immers ook in alle andere wedstrijden. Het werd duidelijk dat deze tegenstander op deze avond een maat te groot was. Ondanks dat heb ik vechtlust gezien en we bleven er voor gaan. Dat vond ik erg positief. We waren zeker niet voltallig en tijdens de wedstrijd kwamen er lichamelijke klachten bij van diverse spelers en dat brak ons op. We hebben dit seizoen als kleine dorpsclub moeten opboksen tegen tegenstanders met een smalle selectie. Vaak konden we daarnaast niet trainen door ons veld en dat alles bij elkaar heeft gemaakt dat we hebben moeten passen voor deze klasse.”

Het duel begon nog met een zonnetje en de start van MMO was niet beroerd te noemen. Floreant pakte wel het initiatief, maar kon geen bres slaan. Het zat de bezoekers niet mee dat puntspeler Jelle van Tol al na zes minuten het speelveld moest verlaten met een blessure. Zijn meespelen tegen Sporting Leiden op de komende speeldag is een groot vraagteken voor Boon. Na een kwart speeltijd was het nog 0-0, maar tamelijk vanuit het niets opende de ook al vroeg ingevallen Tristan van Eeden de 1-0 met een schuiver.

Het werd de opmaat voor een kansloze avond voor MMO. Leroy van Goozen, ingevallen voor Van Tol, had nog wel een aardige actie in huis en leek de 1-1 op het scorebord te krijgen. Helaas had de nummer 19 teveel tijd nodig en daarna was het hoofdzakelijk Floreant dat de klok sloeg. Rens Blok vond Bruce Tol voor de 2-0 en nog voordat het duel werd gestaakt vanwege de donder en bliksem prikte Van Tol ook nog de 3-0 binnen.

Ruim na kwart over negen kon scheidsrechter Bos het treffen hervatten. Boon had wat omzettingen gedaan en moest meer risico’s nemen om nog wat van de avond te maken. Luttele tellen nadat de bal weer rolde, werd het echter meteen 4-0 door Blok. De rest van de avond deed er vervolgens niet veel meer toe. Doelman Albin van Wieringen redde zijn ploeg nog wel meerdere malen voor een grotere uitslag, maar kon nog eens tweemaal niet voorkomen dat de bal uit het net gehaald moest worden door inzetten van Luuk Speijer.

MMO bleef het zeker wel proberen en kon wat speldenprikken uitdelen en blij vlagen werd er nog goed gecombineerd, maar Floreant was simpelweg de ploeg die de lakens had uitgedeeld. Doorweekt en met berusting dook MMO de kleedkamer in en was duidelijk dat de laatste twee duels niet meer gaan helpen om het vege lijf te redden.

Boon: ,,Het is jammer dat we het niet gered hebben in deze klasse, maar we wanhopen zeker niet. We hebben er alles aan gedaan en we hadden er graag in gebleven, maar de realiteit liegt niet. Zaterdag wordt ons kunstgrasveldje officieel geopend en er zullen festiviteiten plaatsvinden. Daarnaast hebben we wat goed te maken tegen Sporting Leiden en ook nu doen wij de punten niet cadeau. We willen nog twee duels knallen en waardig afscheid nemen.”

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, J. van der Meer, B. van der Meer, Van der Hoorn, N. Bax, S. Bax, Zwaan, Hoogenboom, Van de Meent, Van Tol, Ouwerkerk.

Foto’s: met dank aan Manuela van Tol

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read