HomeInterviews MMOPuntjes schrapen gaat door bij MMO

Puntjes schrapen gaat door bij MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Het is niet de eerste overwinning van dit seizoen in de vierde klasse geworden, maar de 3-3 thuis tegen AVV Alphen voelde wel zo. Zeker als je ziet dat we twee keer terugkwamen van een achterstand. Maar ook een compliment aan ons allen want onze trainer Yorick Boon was afwezig door ziekte en hij werd perfect vervanger door Frank de Vlieger, assistent trainer-coach, die vorig jaar zelf nog meevoetbalde. Deze uitslag deed in ieder geval niets af aan het enthousiasme van onze trouwe bezoekers langs de lijn. En ook bij de derde helft was er op ons sportpark niets van te merken dat er nog niet echt gewonnen is”, aldus de enthousiast verhalende MMO-verdediger Nigel Bax.

De ploeg uit Hoogmade stond stijf onderaan met 2 uit 14, nadat ook de uitgespeelde wedstrijd vorige week zaterdag tegen Floreant met 0-2 werd verloren. Tegenstander AVV Alphen is ook een laagvlieger met 10 uit 14 op een twaalfde plek, maar had thuis al eerder MMO met 6-2 verslagen. Wat zou dat vanmiddag gaan worden aan de Vlietkade? Alphen pakte het direct stevig aan want ze stonden rap met 0-2 voor.

Bax: ,,We kwamen uiteindelijk wat beter in ons spel en de beloning kwam door de benutte strafschop van Jelle van Tol, 1-2. Daar gingen we ook de rust mee in. We voelden dat er meer in zat, ook omdat we in de tweede helft de stevige wind in de rug zouden krijgen. Het vertrouwen was er en we gingen ervoor. We zetten direct hoog druk en kort na rust schoot Richard Bakker met een prachtig genomen vrije trap de verdiende 2-2 binnen.”

Door wat ongelukkige momenten bij de thuisploeg achterin kwam Alphen een kwartier voor tijd op een 2-3 voorsprong. Die punten konden ze zeer goed benutten om de nacompetitie te ontlopen. ,,Maar kort voor tijd schoof invaller Thomas Bakker de 3-3 binnen wat ondanks nog één grote kans voor ons de eindstand werd. Wij bleven natuurlijk laatste met en Alphen bleef twaalfde. En dan komende week naar Meerburg waar we eerder thuis met 1-3 van verloren. Waar we vorig jaar in de vijfde klasse meer tijd en ruimte kregen om te spelen, is het nu allemaal wat moeilijker geworden. Maar we blijven ervoor gaan, op jacht naar de eerste overwinning in deze vierde klasse”, sprak de immer optimistische MMO-verdediger Bax.

MMO – AVV Alphen 3-3 (1-2). AVV Alphen 0-1, AVV Alphen 0-2, Jelle van Tol 1-2, Richard Bakker 2-2, AVV Alphen 2-3,Thomas Bakker 3-3.