woensdag, mei 1, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse Boys‘Nederlaag met perspectief’ voor Hazerswoudse Boys

‘Nederlaag met perspectief’ voor Hazerswoudse Boys

-

Vijfde klasse A (zaterdag) –  Hazerswoudse Boys ging afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper SJC. Vooraf werd dit door de Boys, de nr. drie op de ranglijst, als een ‘pittig potje’ gekwalificeerd en deze verwachting bleek in de praktijk ook aardig uit te komen. SJC kende een moeizame start van de wedstrijd, maar de lijstaanvoerder herstelde nog voor de rust de opgelopen achterstand. Vlak na de pauze tilden de Noordwijkers de stand naar een marge van twee doelpunten. De thuisploeg kreeg in het resterende gedeelte van de tweede helft diverse mogelijkheden om de score nog verder op te voeren, maar Hazerswoudse Boys-doelman Patrick van der Reest werd niet meer gepasseerd (3-1).

De Boys lieten al vanaf het begin van de wedstrijd zien, dat ze niet naar de kustplaats waren gekomen om met verdedigend voetbal een resultaat binnen te slepen. Sterker nog, de bezoekers waren in het eerste kwartier, ook in aanvallend opzicht, de betere ploeg, wat al snel resulteerde in kansen voor Sam Timmermans en Jasper Stolwijk. Ook Hazerswoudse Boys-verdediger Harm van Veen was dichtbij de openingstreffer, maar diens afstandsschot werd door SJC-doelman Roy Haasnoot over het doel getikt.

De doelpoging van Van Veen bleek de opmaat te zijn voor drie doldwaze minuten. Na ruim een kwartier spelen schoot Silvester Blonk zijn ploeg naar de 0-1, maar de bezoekers konden niet lang genieten van deze voorsprong. Nauwelijks een minuut later ontsnapte Benji Broekhof aan de aandacht van de Boys-defensie (1-1) en nog geen 60 seconden later stond al de 2-1 op het scorebord. SJC-aanvaller Tim Gorter zag zijn laag genomen hoekschop door iedereen worden gemist, waarna de bal tergend langzaam achter Van der Reest verdween.

De bezoekers waren door deze twee snelle tegentreffers zichtbaar van slag en van het frivole aanvalsspel in de beginfase was in het resterende gedeelte van de eerste helft niet veel meer over. Na de pauze was het SJC dat direct het initiatief nam. Broekhof kreeg na rust een goede kans op de 3-1, maar Van der Reest redde fraai. Niet veel later viel toch de verdiende 3-1. Broekhof speelde zich knap vrij aan de linkerkant, waarna Pieter Verkade bekwaam afrondde (3-1).

De gastheren verzuimden daarna om de bezoekers de genadeklap te geven, waardoor de Boys mochten blijven hopen op de aansluitingstreffer. Na een goede aanval van de bezoekers was Justin Meijer nog dichtbij de 3-2, maar verder liet SJC het niet komen (3-2). Een van de beste mensen op het veld was overigens scheidsrechter Niels Brandsma. De jonge fluitist floot niet voor elk wissewasje, waardoor de vaart in de wedstrijd er lekker in bleef. Doordat ook LSVV’70 haar wedstrijd won, behield de formatie van Danny Haasnoot haar voorsprong van één punt op de Leidenaren. Op zaterdag 16 maart staat in de Leidse Kikkerpolder de onderlinge ontmoeting tussen de titelfavorieten op het programma.

Hazerswoudse Boys-trainer Robert Swart blikte korte na afloop terug op de wedstrijd: ,, Het begin van onze kant was hoopgevend en we scoorden in die fase de verdiende 0-1. Daarna kenden we een paar slechte minuten en stonden we plots met 2-1 achter. Dat was natuurlijk een behoorlijke tik en in die fase daarna nam SJC het initiatief van ons over. Vlak na rust scoorden zij die 3-1 en dan weet je dat ze de kwaliteiten  hebben om de ruimtes te benutten. Op dat gebied zijn we nog niet zover als SJC, maar desondanks heb ik zeker geen slecht gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. We hebben in het begin van de wedstrijd laten zien dat we ook voetballend tegen dit soort tegenstanders mee kunnen. Het was al voor de wedstrijd duidelijk dat dit seizoen de derde plek het maximaal haalbare voor ons is en daar verandert dit resultaat niets aan. Ik beschouw dit als een nederlaag met perspectief voor de rest van het seizoen’’, zo blikte de optimistische Swart vooruit.

SJC – Hazerswoudse Boys 3-1 (2-1) 16. Blonk 0-1, 17. Broekhof 1-1, 18. Gorter 2-1, 48. Verkade 3-1.

Basisopstelling SJC: Haasnoot, Broekhof, Van Duyn, Vllasaku, Den Elzen, Gorter, Van der Spek, Brinkman, Van der Zalm, Verkade, Dahler.

Basisopstelling Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Schuurman, Tijssen, Gordijn, Van Veen, J. van Vliet, Blonk, Meijer,  M. van Vliet, Stolwijk, Timmermans.