HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus wint van SVV door twee spitsengoals

Bernardus wint van SVV door twee spitsengoals

-

Vijfde Klasse A (zaterdag) – In Hazerswoude-Rijndijk stond het duel tussen Bernardus en SVV op het programma. Op het hoofdveld van Bernardus werd een interessante wedstrijd gespeeld die vol energie zat en eigenhandig werd beslist door de spits van de thuisploeg: 2-0.

De wedstrijd begon rustig waarbij de teams in hun eigen spel probeerden te komen. Dit duurde echter niet lang want beide ploegen zochten na de openingsfase al snel de aanval hetgeen resulteerde in een paar kleine kansjes, maar nog geen echte serieuze doelpogingen.

Maar dan halverwege de eerste helft haalde Dylano Bekooij de achterlijn en zocht daar Koen Schellingerhout die de bal in het doel werkte: 1-0. ,, Het was wel een intikkertje, maar je moet er natuurlijk wel gewoon staan denk ik dan.’’ Zo keek Schellingerhout, de spits van Bernardus, terug op de openingstreffer.

Na het tegendoelpunt voor SVV bleef de uitploeg stoïcijns doorgaan met het aanvallende voetbal waar ze mee bezig waren, maar de gastheren waren goed bestand tegen deze druk. Richting het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg zelf ook nog tot kansen waardoor de bal steeds over en weer ging door de twee aanvallende teams.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste. Beide ploegen leken weer even hun ritme te moeten vinden en SVV leek de eerste te zijn die deze weer had gevonden. Zij zochten als eerste de aanval daar waar Bernardus in deze fase vooral moest tegenhouden. Maar daarna kwam de thuisploeg er goed uit in de omschakeling en werd een van de spitsen onderuit gelopen in de zestien meter waarna de bal op de stip belandde.

De man die er al één in had liggen ging achter de bal staan en bleef heel koel en schoot de bal binnen om de score te verdubbelen: 2-0. ,, De vorige penalty miste ik, dus deze wilde ik extra graag maken. Ik schoot hem niet heel zuiver binnen, maar hij was hard genoeg gelukkig, dus de volgende neem ik ook gewoon weer.”, aldus Schellingerhout.

Met nog een kwartier te spelen en de voorsprong voor Bernardus leek de thuisploeg dit niet meer uit handen te geven doordat ze na de tweede treffer ook vrijer speelden. ,, Achteraf maak je het jezelf onnodig lastig door niet eerder afstand te nemen, maar ik vind wel dat we verdiend hebben gewonnen. Wij waren conditioneel beter en ik had het idee dat wij een beter plan hadden om hen uiteindelijk stuk te spelen”, zo keek de matchwinner Schellingerhout terug op de wedstrijd.

Bernardus – SVV 2-0 (1-0). 24. Schellingerhout 1-0, 69. Schellingerhout 2-0.

Basisopstelling Bernardus: Beukeboom, Van der Werff, Rijnbeek, De Groot, Van Tol, Straathof, Vermeulen, Van der Heiden, Bekooij, Schellingerhout, Schakenbos.

Basisopstelling SVV: Van der Meer, Bel-Abed, Trouwloon, Lima, Oliveira, Hasnaoui, Lalmohamed, El Yakhloufi, Trouborst, Van Os, Ramos.

Auteur: Max Heederik