donderdag, mei 30, 2024
HomeVijfde klasseHazerswoudse Boys baalt van misstap bij Overschie (1-1)

Hazerswoudse Boys baalt van misstap bij Overschie (1-1)

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Hazerswoudse Boys ging afgelopen zaterdag bij Overschie op zoek naar de vierde opeenvolgende zege op rij, maar dit keer lukte het de zwart-witten niet om met een driepunter van het veld te stappen. De formatie van Robert Swart slaagde er in de tweede helft nog wel in om de vroeg opgelopen achterstand te neutraliseren, maar de winnende treffer bleef uit (1-1).

Hazerswoudse Boys-doelman Patrick van der Reest blikte terug op een teleurstellende voetbalmiddag voor zijn ploeg. Van der Reest:,,We speelden op een lastig bespeelbaar veld en dat kwam onze opbouw bepaald niet ten goede. Daarnaast speelden we in een te laag tempo. Tot overmaat van ramp kregen we al snel een onterechte strafschop tegen. Die bal ging er in en dan besef je dat het voor ons weleens een lastige middag zou kunnen gaan worden. Na een uur spelen scoorde Sam Timmermans de 1-1 en hadden we de hoop om de wedstrijd toch nog over de streep te kunnen trekken. In het laatst gedeelte van de wedstrijd moesten we echter verder met tien man, we hadden onze wissels al verbruikt, en dan is het een beetje hinken op twee gedachten. Aan de ene kant mag je hier geen punten laten liggen, maar moet je ook beducht blijven op hun tegenaanvallen. Uiteindelijk was de drang om te winnen toch groter dan de angst om te verliezen. We zijn vol voor de drie punten gegaan, maar het mocht niet zo zijn. Enorm balen dit, want tegen dit soort tegenstanders moet je gewoon winnen. Als je dan later hoort dat Bernardus heeft verloren, dan is dit puntenverlies alleen maar extra zuur. Bernardus is een belangrijke concurrent voor de derde plaats (een plek die in de eindklassering het spelen van p/d-wedstrijden betekent, SN). We hadden vandaag dus een belangrijke slag kunnen slaan, maar we hebben alles nog in eigen hand’’, zo keek Van der Reest alweer vooruit.

Op zaterdag 11 mei staat de dorpskraker tussen Bernardus en Hazerswoudse Boys op het programma, een wedstrijd die mogelijk beslissend is voor plaatsing voor de p/d-serie.

Overschie – Hazerswoudse Boys 1-1 (1-0) 10. Overschie 1-0, 60. Timmermans 1-1.

 

Must Read