maandag, april 15, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseBas van Delft (Valken'68): ,,Ik ben de toppers die mij hielpen super...

Bas van Delft (Valken’68): ,,Ik ben de toppers die mij hielpen super dankbaar”

-

Afgelopen dinsdagavond zat de schrik er goed in op ’t Duyfrak, de thuishaven van Valken’68. Tijdens de training zakte aanvaller Bas van Delft in elkaar en de ernst van de situatie was al snel duidelijk. De speler was getroffen door een hartstilstand en slikte daarbij zijn tong in. Door directe hulp en kennis van zaken kon de onfortuinlijke Van Delft met succes worden gereanimeerd.

Trainer Derek van der Plas was danig van zijn stuk, zo was terug te lezen in het Leidsch Dagblad: ,,Dit is hetgeen je nooit hoopt mee te maken op het voetbalveld, je grootste nachtmerrie. De training was al bijna klaar. We deden korte partijtjes met drie teams, waarbij er telkens één even rust kreeg. Ik floot net voor de laatste wissel en ineens lag Bas daar op het gras, met zijn hoofd voorover. Dan denk je nog niet meteen het ergste, maar toen we bij hem gingen kijken, wisten we dat het foute boel was. Hij had zijn kaken stijf op elkaar. Toen sloeg de paniek toe.’’

De club kwam gelukkig snel met berichten naar buiten dat het gevaar geweken was en vanuit het ziekenhuis kwamen geluiden dat Van Delft weer onder de mensen was. Uiteraard, toen eenmaal bekend werd dat contact mogelijk was, trok de gebeurtenis ook onze aandacht. Van Delft kwam regelmatig aan het woord naar aanleiding van gespeelde wedstrijden en zo kreeg ook onze bezorgde collega’s beter nieuws van Van Delft zelf. ,,Het gaat nu goed met me, maar het had ook anders kunnen zijn. Ik ben echt super dankbaar voor de manier waarop de gasten op het veld dit hebben opgepakt. Dit zijn echte toppers. Ik was gelukkig vrij snel weer bij kennis en heb voor nu geen schade voor zover ik weet, echt ook door hoe snel het is gegaan dinsdagavond en woensdag.”

Vanzelfsprekend heeft onze redactie Van Delft alle sterkte toegewenst en een spoedig herstel. Hopelijk zijn alle betrokkenen ook weer enigszins tot rust gekomen.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read