zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels herpakt zich weer, hoofdrol voor Nabil Haddadi

FC Rijnvogels herpakt zich weer, hoofdrol voor Nabil Haddadi

-

Na een serie teleurstellende nederlagen schalde na afloop van het met 3-1 gewonnen duel tegen Sparta Nijkerk het ‘Sweet Caroline’ weer eens over De Kooltuin. Het werd tijd om het zelfvertrouwen weer terug te winnen. De grote man van de wedstrijd was Nabil Haddadi, die met twee fraaie treffers de trouwe schare weer eens in vervoering bracht.

Haddadi na afloop: ,,Ik had tegen mijn moeder gezegd dat ik weer voor de waardebon ging waardoor wij weer samen weer lekker konden gaan eten”, glunderde de man van de wedstrijd. ,,Ik scoorde de eerste goal en die viel er goed in.” Bij zijn tweede treffer: ,,Ik had vanuit die positie al drie keer de lat geraakt maar nu viel hij er lekker in. Er is een last van onze schouders afgevallen na de slechte prestaties. De overwinning op Sparta Nijkerk vond ik niet onverdiend omdat wij verdedigend goed stonden en weinig weg gaven. We waren goed aan de bal en ik zat lekker in de wedstrijd.” Waarom tegen laagvliegers verliezen en tegen de toppers punten halen? Even nadenkend. ,,Tegen goed voetballende ploegen doen wij het goed. Die willen ook voetballen en niet verdedigen zoals laagvliegers waartegen wij het spel moeten maken. Vandaag hebben wij getoond ook goed te kunnen voetballen.”

Haddadi schoot de Vogels al na acht minuten op voorsprong. Zijn poging van afstand bleek doelman Mathijs Jan Swaneveld te machtig. Een boost om het zelfvertrouwen op te poetsen. Gesteund door de vroege voorsprong kwam er weer iets herkenbaars bij de Katwijkers naar boven. De draad van de vroege opbouw van achteruit werd weer opgepakt. De opponent uit Nijkerk werd niet overklast en er ontspon zich een gelijkwaardig duel waarin het tempo op een behoorlijk niveau lag. Beslist geen saai potje. Dat in de blessuretijd voor de rust Neviile Ogidi Nwankwo na een corner van Haddadi de 2-0 binnenkopte was een geweldige opsteker. Ondanks protesten van de Nijkerkers keurde arbiter Kuijjtens, die mannelijk floot, de treffer goed. Nwankwo torende boven de doelman uit en kopte fraai binnen.

In het tweede bedrijf namen de bezoekers het initiatief zonder tot echte doelrijpe mogelijkheden te komen. Doelman Pim van der Plas pareerde de eerste gevaarlijke inzet maar zou later in de fout gaan door te gaan pingelen in zijn doelgebied. Hij mag Mark van der Weijden dankbaar zijn dat de spits vervolgens voor een leeg doel over schoot en hij er zonder kleerscheuren vanaf kwam. Toch kon een clean sheet niet voorkomen worden toen na een onoverzichtelijke situatie Jesse Buitenhuis van dichtbij de bal over de lijn frommelde waardoor het weer spannend werd. In diezelfde minuut leek Alljereau Mercera op weg naar de 3-1 maar werd net buiten de zestien door doelman Swaneveld getorpedeerd. De doelman kwam er met geel genadig vanaf. De daarop volgende vrije trap werd door Haddadi geweldig binnen gekruld zodat het Katwijkse antwoord binnen no-time daar was. De pogingen van de opponent om nog iets terug te doen liepen op niets uit, Van der Plas keerde nog een inzet en zodoende werd het Katwijkse publiek eindelijk weer eens getrakteerd op een verdiende overwinning.

Scoreverloop: Haddadi 1-0, 46+1 Nwankwo 2-0. 70. Buitenhuis 2-1. 72. Haddadi 3-1.

FC Rjjnvogels: Van der Plas, Van Paasen,  Michel, Scholten, Driebergen (60. Macrander), Bakker, Nwankwo, Bijen, Haddadi (87. Schonenberg), Iliohan (75. Reyneveld), Mercera.

Auteur: Piet van Kampen