maandag, juni 17, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 gedecideerd nacompetitie in

Valken’68 gedecideerd nacompetitie in

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Sportpark Den Hoorn was het toneel voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie voordat de nacompetitie van start gaat. Voor Valken 68 leek de nacompetitie niet meer mis te kunnen lopen, maar het moest wel zelf nog aan de bak voor zekerheid tegen SV Den Hoorn dat zelf nog voor directe handhaving aan het strijden was. Al met al een recept voor een vermakelijke wedstrijd, omdat beide ploegen nog echt voor iets aan het strijden waren.

Aan het begin van de wedstrijd liet Den Hoorn kort hun tanden zien door aanvallend te beginnen. Dit werd echter al na dertien minuten door Valken teniet gedaan nadat Lars Wietsma na een goede aanval de 0-1 binnen kon schieten. De ploeg van Derek van der Plas pakte de controle over de wedstrijd en na een kwartier stond het zelfs al op 0-2 door Samet Arikan. De vlag ging echter wel omhoog, de scheidsrechter stond er echter zelf met zijn neus bovenop en oordeelde de 0-2 als een geldig doelpunt. Na de twee doelpunten van de bezoekers verzwakte het wedstrijdbeeld, Valken kreeg niet veel kansen en Den Hoorn probeerde wel aanvallender te spelen, echter worp het zijn vruchten nog niet af. De thuisploeg kreeg in de gehele eerste helft maar twee grote kansen. Een schot van afstand ging maar net naast de paal en Stijn Haasnoot voorkwam een zekere 1-2.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor de thuisploeg toen Nuno Laguna twee keer geel kreeg voor klagen tegen de scheidsrechter. De roodwitten uit Den Hoorn probeerde het hierna nog wel maar verder dan een enkele kans kwam het niet. Valken’68 gooide de wedstrijd in de 79ste minuut in het slot nadat Niels Varkevisser de 0-3 binnenschoot. De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Jelle van den Oever, nadat invaller Huig van Duijn een afgemeten pass over de as van het veld speelde en van den Oever de bal over de Den-Hoornse doelman heen stiftte. Valken kan zich dus gaan opmaken voor de nacompetitie om promotie richting de vierde divisie. Weldra meer over het schema, maar vooralsnog gaat onze redactie er vanuit dat er op woensdag 5 juni thuis wordt begonnen.

Basisopstelling Valken’68: Kardjani, Van Duijvenvoorde, Slootweg, Haasnoot, Den Hollander, De Mooij, Van den Oever, Wietsma, Zandbergen, Lagerberg, Arikan.