dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing derde divisie: FC Rijnvogels- VVSB

Voorbeschouwing derde divisie: FC Rijnvogels- VVSB

-

Aanstaande zaterdag de enige regionale derby in de Derde Divisie A als VVSB bij FC Rijnvogels op bezoek komt. Waarom kan het een kraker worden? Gelet op de wedstrijd op sportpark De Boekhorst in de voorronde van het KNVB bekertoernooi en de eerste competitiewedstrijd belooft het sowieso geen doelpuntloze middag te worden. In de bekerwedstrijd werd het na verlenging en strafschoppen winst voor de Bavo na een doelpuntrijke wedstrijd (3-3).

De Katwijkse Vogels namen in de competitie met een 2-3 zege revanche op de paarsen met een geel tintje. Langzamerhand kropen de mannen van trainer Wilfried van Leeuwen naar boven maar verslikten zich in DVS ’33 Ermelo en IJsselmeervogels dat afgelopen zaterdag met een 6-2 overwinning de Boekhorst in mineur bracht. De Katwijkers wonnen daartegen de lastige uitbeurt tegen Staphorst en lijken zich hersteld te hebben na een mindere periode die overigens werd gerepareerd met een 3-1 zege op Sparta Nijkerk. Kortom, alles op een rijtje zettend, belooft het een spannend duel te worden op De Kooltuin waar zoals inmiddels bekend de assistent trainer van VVSB, Danny Hijzelendoorn, volgend seizoen de nieuwe trainer voor de Vogels zal zijn. Een pikant tintje dus komende zaterdag als zijn huidige VVSB tegen zijn toekomstige werkgever elkaar op het scherpst van de sportieve snede de supporters een mooie voetbalmiddag voor hopen te schotelen. De wedstrijd begint zoal gewoonlijk om 14.30 uur.

Overige wedstrijden: DOVO- Sparta Nijkerk, Eemdijk- Genemuiden, Harkemase Boys- Kampong, Urk- Staphorst, DVS’33- Hercules, IJsselmeervogels- RKAV Volendam, DEM- Odin’59.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read