dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 6 april

Voorbeschouwing eerste klasse C, zaterdag 6 april

-

VELO – Valken’68

Valken’68 verloor vorige week zaterdag, door een late treffer in blessuretijd, in eigen huis van toen nog hekkensluiter Nootdorp en liet daardoor de kans om de nieuwe lijstaanvoerder van hun klasse te worden liggen. Ondanks dit teleurstellende verlies is er voor de formatie van Derek van der Plas geen enkele reden om bij de pakken neer te zitten, want de verschillen aan de kop van de ranglijst zijn nog altijd uiterst miniem. Valken ’68 was overigens in de Sportiff LAV Cup wel succesvol. EMM’21 werd in de kwartfinale van dit regionale toernooi met 1-5 verslagen. Komende zaterdag gaan de Valkenburgers op bezoek bij VELO. De Wateringers bevinden zich momenteel, met een achterstand van drie punten op de geel-roden, op de achtste plek van de ranglijst. VELO is de laatste tijd trouwens in goeden doen, de mannen van trainer Kevin van der Geest sloten de laatste vijf competitiewedstrijden af met een resultaat. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-0 overwinning voor Valken’68.

LFC – RKDEO

LFC leek zich een maand geleden, na de winst op Valken’68, te gaan mengen in de strijd om de bovenste plaatsen, maar drie opeenvolgende nederlagen op rij zorgden ervoor dat de Leidenaren inmiddels onder de rode streep bivakkeren. Alhoewel de onderlinge verschillen in deze klasse nog steeds ontzettend klein zijn, moge het duidelijk zijn dat de ploeg van Roberto Escudero momenteel snakt naar een resultaat. Wellicht dat komende zaterdag de ommekeer voor de Boshuizerkade-ploeg kan gaan plaatsvinden. Het gat met komende tegenstander RKDEO is slechts drie punten, zodat er voor LFC zeker kansen lijken te zijn om weer eens de drie punten in Leiden te houden. De heenwedstrijd tussen beide clubs in Nootdorp eindigde in een 1-2 overwinning voor LFC.

Voorschoten’97 – Den Hoorn

In tegenstelling tot de neergaande lijn bij regiogenoot LFC, gaat het bij Voorschoten’97 de laatste weken wél de goede kant op. Voorschoten’97 boekte in de inhaalwedstijd tegen de Leidenaren een benauwde 3-2 overwinning, waardoor de geel-groenen zich de koploper van de tweede periode mogen noemen. De ploeg van Jeffrey Frijters behaalde uit de laatste vijf wedstrijden dertien punten. Als Voorschoten ’97 in de komende thuiswedstrijd, tegen het in problemen verkerende Den Hoorn, erin slaagt om ook deze ontmoeting in winst om te zetten, dan zou dat weleens een voorbode kunnen zijn van een mooie competitieslot op Adegeest. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 0-2 overwinning voor Voorschoten’97.

Overige wedstrijden in deze klasse: Honselersdijk – FC Skilzz, Forum Sport – TAC’90, Nootdorp – Wippolder.

Must Read