donderdag, mei 2, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFC wint na bewogen, niet leuke voetbalmiddag

LFC wint na bewogen, niet leuke voetbalmiddag

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Roberto Escudero heeft zijn eerste overwinning binnen als de nieuwe trainer van LFC. Aan de Boshuizerkade werd Die Haghe met 2-1 teruggewezen. Door dit resultaat zijn de Leidenaren weer terug te vinden in de subtop, maar meer nog dan in andere klassen is dit altijd een momentopname met wekelijks verschuivende machtsverhoudingen.

Hoewel de spelers van LFC logischerwijs blij waren met de overwinning na de nederlaag van vorige week tegen FC Skillz, reeds de zevende nieuwe koploper(!), was er verder niet al teveel reden voor een juichstemming. Het duel werd ontsierd door incidenten en de bezoekende clubs was allerminst gelukkig met het bezoek aan Leiden.

De wedstrijd werd niet op het hoofdveld gespeeld omdat daar geen belijning zichtbaar was. De thuisclub wees naar de gemeente als nalatige, maar binnen de club was er kennelijk ook niemand te vinden geweest die de kalkwagen kon hanteren. Nu had de tribune niet volgepakt geweest, maar een wedstrijd op dit niveau hoort uiteraard op een hoofdveld gespeeld te worden als de weersomstandigheden dat toelaten. De acteurs moesten hun kunsten zo verderop vertonen en dat sprak niet bepaald aan.

De wedstrijd op zich was interessant te noemen omdat er sprake was van gelijkheid. Dan kenden de gastheer een betere periode en dan waren de bezoekers weer bovenliggend. Wel kreeg LFC de beste kansen voor de rust. Cristian Cabrera Ortega probeerde het eerst van afstand, maar daar had Justin van Look goed het oog in. Mike Bekooij stelde Ahmed Vandi in staat om weg gestoken te worden en de buitenspeler vond de doelman eveneens op zijn pad. Later kopte de aanvaller nog over na goed voorbereidend werk van Frank van Gils. Die Haghe deelde ook wat speldenprikken uit, maar Francis Ashley liet zich niet passeren.

Het duel werd allengs grimmiger en daar hadden beide teams schuld aan. Namens LFC ging Van Gils voor de rust op de bon en daar was de kleinste man van het veld het niet mee eens. De scheidsrechter van dienst was niet gediend van zijn commentaar en deelde nog een waarschuwing uit. Even later werd alsnog de tweede gele kaart getrokken. Ogenschijnlijk was er sprake van een gewoon luchtduel, waarbij een speler van Die Haghe naar de grond ging. Van Gils snapte niets van de beslissing en vervolgens bemoeide iedereen en alles zich ermee en werd de sfeer ronduit onaangenaam.

De leidsman was het zat en besloot niet voor de rust te fluiten, maar staakte het duel. Dat leek definitief, maar de fluitist kon nog worden overgehaald om het duel af te maken. Na enkele hernieuwde balomwentelingen werd direct de tweede helft gestart en het bleef een vurig potje, waarbij het gedrag van een aantal spelers niet door de beugel kon. Gelukkig hield de arbiter het hoofd koel en ontspoorde het treffen niet.

Nogal uitgelaten vierden de LFC’ ers het eerste doelpunt niet ver na rust. De reeds genoemde Bekooij stelde Vandi in staat een doelpunt aan het totaal toe te voegen. Niet veel later ging een centrale verdediger in de fout en kon Bekooij er met de bal vandoor om vervolgens koelbloedig af te ronden. Op basis van inzet en overlevingsdrang verdiende de Leidse ploeg de voorsprong, maar de zege was nog niet binnen. Die Haghe kreeg kansen, maar scoorde pas laat in de ruim bemeten extra tijd de 2-1 vanaf de stip. Dilano Lardee had met een fraaie boogbal eerder bijna voor de 3-0 gezorgd.

Na het laatste fluitsignaal werd/bleef het rumoerig en kreeg de middag een nog meer nare bijsmaak. Leuk is anders en het is te hopen dat de volgende wedstrijden aangenamer worden om naar te kijken. Zo vond ook trainer Escudero: ,,Een smet op de overwinning. Het was een middag met randzaken en verwijten. Niet leuk voor de echte voetballiefhebber.”

LFC- Die Haghe 2-1 (0-0). 56. Vandi 1-0, 61. M. Bekooij 2-0, 90.+6 De Graaf 2-1.

LFC: Ashley; Hamdi, Heemskerk, Mensah, Voorn (84. Lardee), Cabrera Ortega, Mouchih (56. Boukhidous), De Vries (68. Ahmir), Van Gils, M. Bekooij, Vandi (68. T.Bekooij).

Die Haghe: Van Look, Badmus (70. Ngoy), Ahmed, Bakker, Linnenbank, De Jong, Quarty, De Graaf, Bergsma (89. Koopmans), De Kleer (58. Van der Vet, Halsema (58. Koegler).