woensdag, juni 19, 2024
HomeZaterdagTweede klasseEMM’21 boekt zinderende zege in extremis

EMM’21 boekt zinderende zege in extremis

-

Tweede klasse C (zaterdag)- EMM’21 trakteerde de supporters zaterdagmiddag op een ongekende apotheose. Na een vroege voorsprong leek een prachtige Leidse goal lange tijd te zorgen voor een puntendeling. Ware het niet dat in de slotseconden de ingevallen Luke Bakker de verre kruising vond en daarmee de o zo belangrijke drie punten veiligstelde. De kans om nacompetitie te ontlopen voor de ploeg van Jan de Koning is hiermee vele malen groter geworden. De thuisploeg is door de nederlaag wel al veroordeeld tot de nacompetitie voor lijfsbehoud.

Het is razend spannend in de tweede klasse C dit seizoen. Voorafgaand aan de op een na laatste speelronde stond EMM’21 nipt boven de streep, weliswaar op doelsaldo. SVC’08, UVS en FC Oudewater zaten hier kort op, waardoor de roodzwarten elk punt konden gebruiken.

EMM’21 begon goed aan de wedstrijd. Kansjes waren er voor Zico Vermeer en Job Mooren, zonder dat doelman Luca van Belen echt werd getest. Toch was het de ploeg uit Roelofarendsveen die na een klein kwartier terecht op voorsprong kwam. Een hoge vrije trap belandde in de zestienmeter, waar Levi Bokhorst de bal soepel de verre hoek in kon verlengen.

Vrijwel direct na de openingstreffer leek EMM’21 wat terug te zakken. De bezoekers lieten UVS meer aan de bal, zonder zelf nog veel kansen af te dwingen. Op een paar schotjes na profiteerde de thuisploeg hier echter niet van. Ondertussen vielen er aan beide kanten steeds meer overtredingen te noteren, wat de snelheid van het voetbal niet ten goede kwam.

Na rust een redelijk zelfde spelbeeld. EMM’21 liet de blauwwitten komen, zonder zelf erg gevaarlijk te worden. Hetgeen resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker: Abdelkarim Maatoug schoot van afstand loepzuiver in de linkerbovenhoek. Jari van Veen zat er nog dichtbij, maar kon helaas voor de bezoekers geen redding meer brengen.

De Leidenaren begonnen na de 1-1 meer en meer druk te zetten. EMM’21 leek het even kwijt te zijn en kan achteraf blij zijn dat de 2-1 uitbleef in deze periode. Pas in het laatste kwartier leken de roodzwarten de draad weer op te pakken. De ruimtes werden steeds groter, daar beide ploegen verzaakten om bijtijds om te schakelen. Vlak voor tijd leek Mooren zijn ploeg naar de overwinning te schieten. Helaas voor de spits belandde zijn poging in het zijnet.

Diep in de blessuretijd kon het feest alsnog losbarsten voor EMM’21. Na een uitgespeelde counter belandde de bal voor de voeten van Bakker. Hij zocht de verre hoek en liet Van Belen kansloos: 1-2.

Door de drie punten staat EMM’21 nu op plek acht met twee punten meer op de teller dan SVC’08. Veilig is Eendracht Maakt Macht nog niet, maar de club heeft het zeker in eigen hand. De ploeg van trainer De Koning ontvangt SV DONK zaterdagmiddag op de Alkemadelaan. Toch zal er tegelijkertijd met een schuin oog naar de velden van zowel CSW als SVC’08 worden gekeken.

UVS – EMM’21 1-2 (0-1) 13. Bokhorst 0-1, 61. Maatoug 1-1, 90+4. Bakker.

UVS: Van Belen, Van Dam, Spierdijk, Pison, Van der Vlist, Van der Weijden, Müller, Maatoug, Dubbeldeman, Adima, Tavilla.

EMM’21: Van Veen, Huigsloot, Hoogervorst, Bokhorst, Kerkvliet, Van der Poel, Van der Zwet, D. Vermeer, Hoogenboom, Mooren, Z. Vermeer.

Must Read