maandag, juni 17, 2024
HomeZaterdagTweede klasseEMM’21 in de wachtkamer na pijnlijke nederlaag (plus foto's)

EMM’21 in de wachtkamer na pijnlijke nederlaag (plus foto’s)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- EMM’21 ontving op eigen sportpark het Goudse DONK met als inzet handhaving in de tweede klasse. Met een gelijkspel zou die doelstelling behaald zijn. De Goudenaren wensten daar niet aan mee te werken en wonnen verdiend met 0-2. Door de winst is die ploeg verzekerd van nacompetitie voor promotie. De ploeg van EMM’21 trainer Jan de Koning is door de nederlaag van zijn ploeg afhankelijk van het resultaat van CSW, dat het duel tegen RCL niet door zag gaan (wolkbreuk in Wilnis).

De thuisclub opende het belangrijke duel hoopvol met direct al een mogelijkheid in de openingsfase,  gevolgd door een kansje voor de bezoekers. Roy van der Graaf kreeg ook nog eens de kans op de 0-1 maar ook hij scoorde niet. De bezoekers waren op de openingsfase na de beter voetballende ploeg, met de fraaie treffer van spits Levi van Houten als beloning, die zijn uithaal in de kruising zag vliegen. De ploeg van De Koning zocht het vooral in het spelen van de lange bal, wat zelden voor wat gevaar zorgde. Alleen uit dode momenten werd het de tegenstander lastig gemaakt. Zo zag Otto van de Poel zijn kopbal uit een voorzet, via de vingertoppen van de DONK doelman, rakelings over gaan. De gastheren ontsnapten vlak voor rust aan een tweede treffer van de Goudenaren.

In de tweede helft veranderde er weinig aan de spelopvatting van EMM’21. De ploeg bleef volharden met de lange pass die meestal tot niets leidde. DONK bleef moeiteloos overeind en kreeg uit de omschakeling nog de beste mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. In een alles of niets offensief hield de DONK doelman David Vermeer van de gelijkmaker af. Kort daarvoor  werd een uitstekende voorzet door twee man van de thuisploeg gemist. In de extra tijd besliste Mark van Doeland het duel definitief en bezorgde de ploeg de De Koning een ijskoude douche. EMM’21 moet wachten en hopen op een op een voor hen goed resultaat in het afgelaste duel CSW –RCL.

Bij Joppe Huigsloot droop de teleurstelling eraf na de pijnlijke nederlaag: ,,We hadden er veel vertrouwen in om dat ene punt te halen. Na de ongelukkige 0-1 moesten we meer risico nemen. Grote kansen kregen we niet, wel wat mogelijkheden. DONK speelde wel als een volwassen ploeg. Het is afwachten en hopen op het beste.” Het treffen tussen CSW wordt naar alle waarschijnlijkheid dinsdag alsnog gespeeld. Tot die tijd zit de ploeg uit de Veen in de wachtkamer. Dave de Jong debuteerde overigens als invaller bij de thuisploeg.

EMM’21-DONK 0-2 (0-1). 25. Levi van Houten 0-1,   90+3. Van Doeland 0-2.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Huigsloot, Bokhorst, Hoogervoorst, Kerkvliet, Van der Poel, David Vermeer, Hoogenboom, Van der Zwet, Zico Vermeer, Van der Geest.

Foto’s: Eric van der Wijngaard

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read