vrijdag, april 19, 2024
HomeTweede klasseForeholteLate nederlaag voor tiental Foreholte (1-0)

Late nederlaag voor tiental Foreholte (1-0)

-

Tweede klasse C (zaterdag) – Foreholte vertrok afgelopen zaterdag naar Wilnis, alwaar opponent CSW wachtte. De bezoekers speelden, na de rode kaart voor Boyd Slobbe, ruim een uur met tien man, maar desondanks gloorde er lange tijd een resultaat voor de rood-witten. De Voorhoutse defensie hield lang stand, maar een kleine tien minuten voor tijd was Foreholte-doelman Piet Meeuwissen kansloos op een inzet van de gastheren (1-0).

Foreholte-aanvaller Gregor Zalewksi speelde een prima wedstrijd, maar ook hij kon niet  voorkomen dat zijn ploeg met lege handen huiswaarts keerde. Zalewski blikte terug op de bewogen wedstrijd. Zalewski:,,De rode kaart voor Boyd Slobbe, na het neerhalen van een doorgebroken speler, was een flinke streep door onze rekening, want tot aan dat moment waren wij zeker niet de mindere ploeg. Vlak voor rust werd ik op een identieke wijze door een CSW-verdediger neergehaald, maar toen besloot de scheidsrechter, na lang twijfelen, geen rood, maar geel te trekken. Normaal gesproken hadden we dan we tien tegen tien gestaan en hadden we weer ons eigen plan kunnen trekken. Nu was de trainer genoodzaakt om in de rust Swen Feenstra voor Olle Roffelsen in te brengen, waarbij het plan was dat Swen als targetman zou gaan fungeren. Deze speelwijze werkte lange tijd goed, maar helaas valt vlak voor tijd die treffer alsnog.”

,,Erg jammer, omdat het gevoel overheerst dat er veel meer in had gezeten. Hoe wij als spelersgroep de trainerswissel hebben ervaren? (Hoofdtrainer Mario Koswal leverde vlak voor de jaarwisseling per direct zijn contract in, nadat hij te horen had gekregen dat zijn contract niet zou worden verlengd, SN). Voor ons als spelersgroep was het vertrek van Mario ook een verrassing, maar het bestuur reageerde alert met de vlotte aanstelling van Mo Bougrine. Hoe dan ook, dit was voor niemand een ideale situatie. Normaal gesproken gebruikt een nieuwe trainer de voorbereiding om de spelers beter te leren kennen, maar daar was nu nauwelijks tijd voor. Desondanks denk ik dat de trainerswissel vrij gladjes is verlopen. Mo is natuurlijk niet helemaal onbekend met Foreholte (Voorhouter Bougrine was al eerder als hoofdtrainer werkzaam op Elsgeest, SN). Wellicht dat hij wat minder tijd nodig heeft om de spelersgroep te leren kennen, dan een andere trainer zou hebben gehad. Hoe dan ook, wie ook onze hoofdtrainer ook is, onze doelstelling is onveranderd: zo lang mogelijk meedoen om de promotieplaatsen. Na de overwinning van vorige week is het resultaat tegen CSW een dompertje, maar volgende week, thuis tegen EMM’21, willen we de winnende draad weer oppakken’’, zo blikte Zalewski optimistisch vooruit.

CSW – Foreholte 1-0 (0-0) 81. CSW 1-0

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Hogenhuis, Slobbe, Ligtvoet, Roffelsen (46.Swen Feenstra), Berg, Noordermeer, Voorn, Veenhof (40. Jansze) , Morits, Zalewski.

 

Must Read