dinsdag, april 30, 2024
HomeBekerBekerdroom RCL met één droge knal aan flarden geschoten

Bekerdroom RCL met één droge knal aan flarden geschoten

-

RCL heeft de kwartfinale wedstrijd van de districtsbeker met 1-0 verloren van Forum Sport. Bij winst hadden de Leiderdorpers zich niet alleen geplaatst voor de halve finale, maar tegelijkertijd ook voor de voorrondes van de ‘grote’ KNVB beker. In Voorburg stond zaterdagmiddag heel wat op het spel.

Een schitterend ingeschoten vrije trap door Forum Sport uitblinker Haitam El Marid. gooide roet in het eten voor de bezoekers. RCL was dichtbij, heeft zich van zijn beste kant laten zien deze wedstrijd, maar het was niet genoeg voor een goed resultaat.

De aanhang van de thuisploeg besefte goed dat er veel op het spel stond en met vuurwerk, confetti en blauwe rookpotten zorgden zij vooraf voor een heerlijke bekersfeer. De hoop was dat dit ook tot vuurwerk op het speelveld zou leiden. En dat was bij vlagen zeker het geval. Er werd gespeeld op het scherpst van de snede en fel geduelleerd. Niet altijd ging dat gepaard met goed voetbal, wel met heel veel passie en strijd.

Een uur lang kon RCL de tegenstander uit Voorburg meer dan goed partij bieden. Ondanks dat de mannen van Hein van Heek maar tot een beperkt aantal uitgespeelde kansen kwamen, waren zij grote delen van de eerste helft de bovenliggende partij.

,,Ik vond ons beter de eerste helft. We hebben drie grote kansen gecreëerd maar die vallen dan net niet goed. We waren gewoon beter en dan is het jammer dat we onszelf niet beloond hebben”, aldus Van Heek over de eerste helft van de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was aftastend van beide ploegen en de eerste grote kans was voor de gasten uit Leiderdorp. Na een goede actie van de sterk spelende Illias Assabban volgde een voorzet op aanvoerder Robin Brasker, maar zijn schot werd gekraakt. RCL bleef met veel energie hoog druk zetten op de tegenstander onder aanvoering van Brasker, die als een echte aanvoerder voorop ging in de strijd.

In de eerste helft kregen de bezoekers een aantal hoekschoppen en met wat gevaarlijke voorzetten wisten ze enkele keren in de buurt van doelman Gijs Hebing van Forum Sport te komen. Zonder al te veel succes. De thuisploeg, in competitieverband een klasse hoger spelend dan RCL, stelde daar zeer  weinig tegenover en het enige gevaarlijke wapenfeit was een schotje voorlangs. Met een 0-0 stand gingen beide teams de rust in en RCL had de zaken prima op orde. De Leiderdorpse supporters mochten hopen op een bekerstunt.

Tegenstander Forum Sport kwam een stuk beter uit de kleedkamer en besefte dat er meer geleverd moest gaan worden dan ze tot nu toe hadden laten zien. De eerste serieuze kans na rust was voor de thuisploeg. El Marid, die de hele middag ongrijpbaar zou blijken voor de Leiderdorpse defensie, wist zich handig vrij te spelen. Zijn geplaatste schot eindigde via de vingertoppen van doelman Rens van der Zwet op de lat. RCL was gewaarschuwd.

Niet lang daarna was het in de 62ste minuut wel raak. Van achteruit werd de lange bal gespeeld op Forum Sport spits Sven Koppenol, die in het duel met tegenstander Sven Verlaan slim naar de grond ging. Het was zo’n situatie die beide kanten op beoordeeld kon worden want wie hield er nu als eerste vast? In ieder geval floot scheidsrechter Gommans en gaf een vrije trap op een meter of twintig van het doel. El Marid liet doelman Van der Zwet met een schitterend geplaatst schot in de verre kruising kansloos en bracht de thuisploeg op een minimale voorsprong.

Van Heek had zijn ploeg vooraf nog gewaarschuwd voor deze momenten. ,,We hebben dit in de voorbereiding met elkaar besproken, juist om te zorgen dat we weinig vrije schoppen zouden weggeven. We kennen de kwaliteiten van die jongen en hij schiet hem dan ook aardig binnen. Je weet dit van tevoren, ze houden beide vast en gaan hangen, maar een scheidsrechter geeft dan vaak het voordeel aan de aanvaller.”

Trainer Van Heek reageerde vrijwel direct door vers bloed in de ploeg te brengen met eerst Roy Weenink en vlak daarna Jelmer Vijlbrief en Tommy Sinteur. Tot aan de laatste tien minuten had dat nauwelijks effect en had de thuisploeg de controle. De grootste kansen waren dan ook voor Jerone Goodett van Forum Sport. Eerst profiteerde hij bijna van een te korte terugspeelbal van Jesper van Overloop op zijn doelman. Vlak daarna brak hij door en omspeelde doelman Van der Zwet, maar scoorde niet.

RCL leefde nog en begon met lange ballen in de zestien een slotoffensief. Helemaal toen het tegen tien man kwam te spelen na een idiote tackle van Forum Sport speler Jano Vanderbos op Vijlbrief. Scheidsrechter Gommans was resoluut en toonde een terechte rode kaart. Met elf tegen tien wist RCL nog een aantal keer gevaarlijk in het zestienmetergebied te komen. Grote kansen en doelpunten leverde dat niet meer op.

Zo strandde RCL in de beker met het zicht op de halve finale en mogen de Leiderdorpers zich nu helemaal gaan richten op het restant van de competitie. Voor het team van trainer Hein van Heek valt er nog genoeg om voor te spelen.

Na afloop blikte de verliezende trainer kort terug op de wedstrijd, maar keek ook alweer vooruit naar volgende week wanneer directe concurrent DONK op bezoek komt. ,,Natuurlijk ben ik trots op mijn ploeg, maar vooral ook heel erg teleurgesteld dat we geen ronde verder komen. En daardoor ook niet mee kunnen doen volgend seizoen in de grote KNVB beker. De focus gaat nu weer op de competitie, we moeten nog zeven wedstrijden spelen en daarin is alles nog te winnen voor ons. We moeten zorgen dat we bovenin mee blijven doen en tweede of derde zien te worden om  een vervangende periode van de kampioen over te nemen.”

Forum Sport – RCL 1-0 (0-0). 62. Haitam El Marid 1-0.

Forum Sport: Hebing, Lever, van Otterloo, El Marid (85. Saurwalt), Boutkabout (76. Qureshi), Goodett, L’ami, Gyamfi, Marfouk (69. Vanderbos), Koppenol, Tanis.

RCL: van der Zwet, Kroon, van Overloop, Brasker, de la Mar (71. Vijlbrief), Schouten (88. van Overloop), Assabban, Kanbier, Brasker (71. Sinteur), van Heusden (65. Weenink), Verlaan.