woensdag, mei 1, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 6 april

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 6 april

-

Kagia – Alphia

Kagia verloor haar laatst gespeelde competitiewedstrijd met 2-0 bij FC Oudewater en blijft door dit resultaat op de dertiende plek geklasseerd. Nieuwkoop, de directe concurrent van de Lisserbroekers voor een plek in de p/d-competitie, speelde met 0-0 gelijk tegen SVC’08 en heeft nu een gaatje van vier punten ten opzichte van de formatie van Koen van der Vlugt geslagen. Met nog slechts zeven competitiewedstrijden te gaan zal Kagia dus nog een extra tandje moeten bijzetten om de ingezette eindsprint tot een goed einde te brengen. De Kagianen kunnen wat dat betreft hoop putten uit het vorige seizoen, toen de kansloos gewaande oranjehemden het tweedeklassersschap, middels een indrukwekkende slotserie, veiligstelden. Komende zaterdag krijgt Kagia bezoek van Alphia. De mannen van Marcel Vondeling draaien een prima seizoen en zijn nog steeds kansrijk in de strijd om de promotieplekken. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-0 overwinning voor Alphia.

SVC’08 – Foreholte

Na het verlies bij DONK lijkt Foreholte af te haken in de strijd om de bovenste plaatsen. De jonge ploeg van Mo Bougrine zal zich nu in eerste instantie richten op directe handhaving. Het verschil met het als tiende geklasseerde CSW, een plaats die in de eindrangschikking  het spelen van p/d-wedstrijden zou betekenen, is vijf punten, dus helemaal zeker van een extra jaar tweede klasse zijn de Voorhouters nog niet. Komende tegenstander SVC’08 zit wat dat betreft in een wat lastiger parket. De ‘Scheveningers uit Wassenaar’ staan in puntenaantal op gelijke hoogte met CSW, waardoor dus ook zij de punten goed kunnen gebruiken. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-1 overwinning voor Foreholte. Sam Lemmers en Boyd Slobbe scoorden destijds voor de roodwitten.

RCL – DONK

RCL maakte in haar laatst gespeelde competitiewedstrijd indruk door UVS in de eigen Kikkerpolder van de mat te vegen (0-5). De formatie van Hein van Heek liet in Leiden zien waartoe het in staat is als alle Leiderdorpse neuzen dezelfde kant op wijzen. De rood-witten kennen tot nu toe een seizoen van pieken en dalen, maar wellicht is de overwinning op de regiorivaal een opmaat voor een sterke slotserie van de Bloemerd-formatie. RCL kwam overigens afgelopen zaterdag, als één de weinige regioclubs, wel in actie. De Leiderdorpers gingen, voor een plek in de halve finale van de KNVB-districtsbeker, op bezoek bij eersteklasser Forum Sport. In een gelijkopgaande wedstrijd waren de Voorburgers net iets te sterk voor de tweedeklasser (1-0), waardoor het bekeravontuur voor de rood-witten ten einde kwam. Komende zaterdag hervat RCL de competitie met een thuiswedstrijd tegen runner-up DONK. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-0 overwinning voor de Goudse ploeg.

Nieuwkoop – EMM’21

EMM’21 is één van de vele clubs in deze klasse waarmee het dit seizoen nog alle kanten op kan gaan. De Veners bezetten momenteel de elfde plek op de ranglijst, wat in de eindrangschikking het spelen van p/d-wedstrijden voor de fusieclub zou betekenen. De afstand tot de veilige negende plaats is echter slechts twee punten, dus is rechtstreekse handhaving voor de formatie van Jan de Koning beslist nog zeer goed mogelijk. EMM’21 verloor overigens vorige week, in het kader van de Sportiff LAV Cup, met 1-5 van eersteklasser Valken’68, waardoor de rood-zwarten dus alle pijlen op de competitie kunnen richten. Komende zaterdag gaat EMM’21 op bezoek bij concurrent Nieuwkoop. De promovendus, vorig seizoen de verrassende winnaar van de KNVB-districtsbeker, kent als nieuwkomer in de tweede klasse tot nu toe een moeizaam seizoen en heeft een achterstand van twee punten op de rood-zwarten. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-0 overwinning voor EMM’21 door een treffer van Joey van der Geest.

Overige wedstrijden in deze klasse: HVV – UVS, VUC – FC Oudewater, CSW – Olympia.

 

Must Read