vrijdag, mei 3, 2024
HomeTweede klasseForeholteWisselvallig Foreholte zonder punten terug naar Voorhout

Wisselvallig Foreholte zonder punten terug naar Voorhout

-

Tweede Klasse C (zaterdag) – Onbedoeld bleek Mo Bougrine in het interview vooraf in staat om de glazen bol voor de wedstrijd tegen Alphia correct te interpreteren. Zijn ploeg is jong en talentvol, en bij vlagen wordt er prachtig voetbal gespeeld. Echter, door de jeugdigheid van het team en het gebrek aan ervaring, ontbreekt het Foreholte aan consistentie dit seizoen. ,,We kunnen goed voetballen, maar we missen een aantal ervaren leiders op het veld. Dit leidt tot wisselvallige prestaties en vaak te vlak spel dit seizoen.” Na vorige week de volle winst tegen FC Oudewater te hebben behaald, viel de ploeg van Bougrine op speeldag 17 tegen; ze creëerden slechts een halve kans en verlieten het veld met een 1-0 nederlaag.

Vooraf zullen de supporters uit Alphen aan den Rijn en Voorhout reikhalzend naar de wedstrijd uitgekeken hebben. Beide ploegen staan bekend om hun aanvallende en attractieve voetbal en zijn, gezien de stand op de ranglijst, aan elkaar gewaagd. Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pieterman werd duidelijk dat het wederzijdse respect resulteerde in een tactisch schaakspel, dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde.

Alphia speelde compact en liet de bal aan Foreholte, wiens baltempo laag was en waarbij het aantal onnodige fouten (‘unforced errors’) opvallend hoog lag. Door het frequente balverlies kwam Alphia een aantal keer gevaarlijk uit in de omschakeling. Ralph Zeilstra kreeg een grote kans tegenover keeper Piet Meeuwissen, maar slaagde er niet in te scoren. Naarmate de eerste helft vorderde, verslechterde het spel. Er werden geen kansen meer gecreëerd. De tweet op X (voorheen Twitter) van Foreholte vat de eerste helft goed samen: “Nou, het is rust: 0-0. Geen spanning. Laten we hopen dat de tweede helft meer spektakel biedt.”

Ook in de tweede helft slaagden beide teams er niet in het spel naar zich toe te trekken. Zowel Foreholte als Alphia hielden vast aan een tactisch schaakspel zonder veel gevaar te stichten. Het spel vond voornamelijk plaats op het middenveld, met af en toe een uitbraak van beide kanten. In de 64e minuut doorbrak de thuisploeg de impasse. Een soepele aanval via de vleugelspelers Marwan Fennich en Bryan de Bruin werd vakkundig afgerond door de opkomende linksback Sander Egberts.

Foreholte probeerde de druk op te voeren, maar slaagde er niet in gevaarlijke situaties te creëren. Het spel van Foreholte bleef onnauwkeurig, wat Alphia de kans gaf om regelmatig gevaarlijk uit te breken. Ondanks kansen voor Donovan Oliveira, Luuk Samson en Jori Wentink bleef het bij slechts één doelpunt. Typerend voor deze wedstrijd was dat, zelfs in de slotfase toen Foreholte met lange ballen alles op alles zette, het geen kansen creëerde. Hierdoor kon het team van trainer Marcel Vondeling de voorsprong relatief gemakkelijk behouden tot het einde (1-0).

Door de nederlaag staat Foreholte na zeventien wedstrijden met vijfentwintig punten op plek zes van de ranglijst, waardoor ze voorlopig pas op de plaats moeten maken met betrekking tot de bovenste drie posities. Alphia daarentegen heeft na twee opeenvolgende overwinningen weer aansluiting gevonden bij de top. Volgende week speelt Foreholte thuis tegen UVS. Om de belangrijke punten op sportpark Elsgeest te behouden, zal het team van Bougrine zich aanzienlijk moeten verbeteren.

Alphia- Foreholte 1-0 (0-0). 64. Egberts 1-0.

Basisopstelling Alphia: Van Cassel, Wentink, Egberts, Olivieira, Fennich, Buijnink, Van Leeuwen, De Bruin, De Kruyf, Samsom, Zeilstra.

Basisopstelling Foreholte: Meeuwissen, Hartog, Ligtvoet, Voorn, Veenhof, Berg, Winkelmolen, Noordermeer, Slobbe, Jansze, Zalewski.