zaterdag, juli 27, 2024
HomeDoCoSDoCoS interviewsASC veilig na late winst bij DoCoS (0-1)

ASC veilig na late winst bij DoCoS (0-1)

-

Derde klasse A (zaterdag) – DoCoS en ASC, beiden strijden voor klassebehoud, leken lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar diep in blessuretijd waren het de bezoekers die er toch met de drie punten vandoor gingen. De Leidenaren, die een overwinning nodig hadden om de Good Old op de ranglijst te passeren, gingen in de slotfase met man en macht op zoek naar de winnende treffer, maar deze aanvalslust bleef zonder succes. ASC -aanvaller Lars Valckx profiteerde aan de andere kant van de geboden ruimte en zijn late treffer bleek een paar minuten later goud waard te zijn voor zijn ploeg (0-1).

ASC verzekerde zich door deze overwinning van een verlengd verblijf in de derde klasse. Ondanks deze nederlaag mag de Morsploeg toch blijven hopen op het ontlopen van de nacompetitie. Daartoe moet de ploeg van Dennis Olman zelf volgende week winnen bij het al veilige TAVV en dient concurrent Zwammerdam te verliezen bij nummer drie RKDES.

Een energiek startend ASC liet al vanaf het begin van de wedstrijd zien, dat ze niet naar Leiden waren gekomen voor een gezapig potje zomeravondvoetbal. De rood-zwarten gingen nadrukkelijk op zoek naar de fysieke duels en de thuisploeg had voor rust zichtbaar moeite met deze speelwijze. Winne Meijer kreeg na een klein half uur spelen de eerste kans op de openingstreffer, maar DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude redde bekwaam.

In de tweede helft kwam de thuisploeg wat beter in haar spel. ASC leek wat vermoeid te geraken en daardoor ontstond er wat meer ruimte voor de Leidse voorwaartsen. DoCoS-aanvaller Lars de Ridder, die felle duels uitvocht met ASC-verdediger Boy Jansen, leek de 1-0 op zijn schoen te hebben, maar tot ontzetting van de opverende Leidse bank schoot de doorgaans zo trefzekere buitenspeler over het doel van ASC-doelman Max van Wijk. In de slotfase van het duel, waarin DoCoS-verdediger Iljas Amine, een, zwaar betwiste, rode kaart kreeg voorgeschoteld, leek ASC zich tevreden te stellen met een gelijkspel, maar Valckx bezorgde zijn ploeg de niet meer verwachte victorie (0-1).

DoCoS-aanvaller De Ridder kende met zijn ploeg een lastige voetbalmiddag. ,, Wij wisten vooraf dat zij er een fysieke wedstrijd van wilden maken. We hoopten daarom op een vroege voorsprong, maar ASC verdedigde stug en gaf in de eerste helft nauwelijks iets weg. Na rust kregen we wat meer grip op de wedstrijd. Ja, die bal van mij had er zeker in gemoeten. Eerlijk gezegd schrok ik een beetje van die kans, want na een scrimmage lag die bal plots voor mijn voeten, waarna ik wat gehaast overschoot. Omdat wij niets zouden zijn opgeschoten met een gelijkspel, moesten we in de slotfase proberen om de winst alsnog te forceren en dan weet je dat die treffer, met die snelle jongens van ASC voorin, ook aan de andere kant kan vallen. We zaten de laatste weken in een lekkere flow en hadden vandaag er beslist meer van verwacht, maar het zat er gewoonweg niet in’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

ASC-doelman Max van Wijk stond na afloop te stralen tussen zijn teamgenoten. De goalie werd door de thuisploeg niet vaak getest maar op de spaarzame momenten dat hij wel op de proef werd gesteld, toonde Van Wijk zich een betrouwbare sluitpost. ,,In de eerste helft speelden we met veel energie en controleerden we de wedstrijd. Na rust werd DoCoS wel wat gevaarlijker, maar zijn we, op een enkel moment na, niet in grote problemen geweest. Met een 0-0 zouden we ook tevreden zijn geweest, maar dat die treffer toch nog valt is natuurlijk fantastisch. We zijn veilig en daar gaan we nu een biertje op drinken’’, zo eindigt de gelukkige sluitpost.

DoCoS  -ASC 0-1 (0-0) 90+4.  Valckx 0-1.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Dingjan, Amine, Flippo (46. Van Wieringen), Remmerswaal, Arnoldus (80. Maat), Douwes, Gashi,  De Ridder (77. Khalid), Guijt (21. Kaptein).

Opstelling ASC: Van Wijk, Van Bergen, Jansen, Schouten, Van Zandwijk, Valckx, Schipholt (90 +6 Veninga), Meijer (79. Kuipers), Bertels, Van der Boog, Bierhuizen.

Foto’s: met dank aan Edwin van Wijk