vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDennis Olman is weer terug bij DoCoS en wacht zware klus

Dennis Olman is weer terug bij DoCoS en wacht zware klus

-

DoCoS is als nummer voorlaatst de winterstop in gegaan en mede door de slechte resultaten werd er tussentijds afscheid genomen van Edwin Vurens, die ondertussen alweer verzekerd is van het hoofdtrainerschap bij Alphense Boys. Voor het bestuur van DoCoS was er dus ook werk aan de winkel en ondertussen is duidelijk dat Dennis Olman het seizoen afmaakt bij de derdeklasser. Olman was al eerder trainer bij de club uit het Leidse Morskwartier (2019-2022).

Olman werd op zijn beurt aan het einde van ’23 op non-actief gesteld bij vierde divisionist DSO. Achterom kijkt de in Zoetermeer woonachtige oefenmeester liever niet, want de beslissing van de club viel hem rauw op het dak. ,,Dat is wel een reden geweest om uiteindelijk ‘ja’ te zeggen tegen DoCoS. Het jaar eindigde voor mij best negatief en dat wilde ik graag ombuigen. Zo zat mijn gezin er ook in want je kunt je energie beter steken in positieve zaken. Uiteraard ben ik bekend met de lastige situatie waarin DoCoS verzeild is geraakt, maar de uitdaging ga ik niet uit de weg. De club wilde graag weer met mij in zee en ik wil de club helpen om de hoofdmacht in de derde klasse te houden. Hoewel het in mijn eerste periode bij de club ook niet altijd mee viel, bewaar ik ook juist veel goede herinneringen aan DoCoS en dus zijn er knopen doorgehakt.”

DoCoS won pas tweemaal en verzamelde elf punten. Op dit moment zou de club degraderen en dat zou dan weer de tweede stap terug zijn in twee seizoenen tijd. Zelfs de grootste optimist sprak en spreekt van een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft. Olman is zich bewust van de inhaalrace die ingezet moet worden. ,,We zullen het in een sneltreinvaart op de rit moeten gaan zetten en ons puntentotaal snel aanzienlijk verhogen. Na de gevoerde gesprekken op de club ga ik mee op trainingskamp (Olman werd gesproken vlak voor vertrek, red.). Daar zullen we hard gaan werken en gesprekken voeren. Wat ging er goed en wat beduidend minder? Ik zal met spelers afzonderlijk spreken, maar ook met spelers per linie. De onderlinge afstemming is heel belangrijk en daar zullen we de pijnpunten weg moeten nemen.”

Olman vervolgt: ,,Ik ben een trainer die de lat hoog legt en dat weet de club en weten de spelers. Met veel van hen heb ik eerder gewerkt en destijds waren er ook wel eens aanvaringen. Trainers en spelers kunnen natuurlijk verschillen van mening. Iedereen begint bij mij gewoon op nul en we moeten een frisse start maken met elkaar. Van daaruit kunnen we beter gaan voetballen en resultaten boeken. Ik heb toen ook gezien dat er zat potentie in de groep zit, maar het kwam er lang niet altijd uit. Dat was vorig seizoen andermaal het geval en het gevolg is bekend. Dat het nu ook niet echt liep is duidelijk, maar ik weet ook dat we nog vijftien keer spelen en het kalf is nog lang niet verdronken. Misschien heb je gelijk als je stelt dat dit wellicht ‘één van de grootste klussen is voor mij als trainer’, maar we kunnen er ook nog iets moois van maken. Na het einde bij DSO had ik er geen baat bij gehad om enkel op de bank te blijven zitten. Ik sta graag op het veld en ik wil er aan bijdragen dat de club niet verder afglijdt. Dat is het enige belang en dat moet iedereen zich beseffen. We zullen het met en voor elkaar moeten doen. Alles voor de club.”

DoCoS is gisteravond teruggekeerd van een geslaagd trainingskamp en speelde onder meer een wedstrijdje tegen Haastrecht. Er werd met 6-1 gewonnen en dat zou al iets met het vertrouwen moeten doen. Zaterdag wacht op eigen bodem TAVV. ,,Een sterke start zou helpen en dus is deze wedstrijd meteen van groot belang”, aldus de gretige Olman.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read