dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS tevreden met gelijkspel: ‘Met zeven punten uit drie duels geen reden...

DoCoS tevreden met gelijkspel: ‘Met zeven punten uit drie duels geen reden tot klagen’

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,Als je weinig kansen creëert, moet je zorgen dat je weinig kansen incasseert.” Het had een Cruijffiaanse uitspraak kunnen zijn, die op een Delfts Blauw tegeltje in de kleedkamer zou kunnen hangen. Hoewel dat niet het geval is, leefde DoCoS er wel naar tegen RKDES. Wat overbleef was een 1-1 gelijkspel.

Die remise was een terechte weerspiegeling van de machtsverhoudingen, bevestigt DoCoS-speler Mike Filippo. ,,We begonnen goed aan de wedstrijd, maar hadden moeite om goed te blijven voetballen op een drassig en moeilijk bespeelbaar veld. We creëerden weinig kansen, maar gaven ook weinig weg.” Filippo besluit dat het verdedigend best goed stond bij DoCoS.

Het aardige spel van DoCoS resulteerde tien minuten voor rust in de 1-0 voorsprong. ,,Dat was een hele mooie kopbal, eerlijk is eerlijk’, moet de voormalig speler van Quick Boys en FC Lisse toegeven. ‘Lars (de Ridder, red.) gaf een strakke voorzet vanaf rechts en Chris (van Empel, red.) kopte hem rechts in de hoek. Echt een spitsendoelpunt.”

Waar de wedstrijd goed werd begonnen, vergat de thuisploeg op een gegeven moment de gemaakte afspraken na te komen. ,,RKDES speelt graag in de kleine ruimtes, dus ons doel was juist om het spel snel te verplaatsen. Dat vergaten we weleens”, concludeert Filippo.

Hij vervolgt: ,,In de tweede helft vergaten we gewoon helemaal te voetballen. We speelden alles lang en gingen eigenlijk mee in het spel van de tegenstander. Dat vind ik persoonlijk wel jammer, want ik ben zelf wel iemand die graag opbouwt. Zo kregen we uit een klutsbal ook de 1-1 tegen. De bal belandde tussen vijf man, de bal kwam terecht bij iemand van RKDES en die schoot hem uit stand in de bovenhoek.”

Filippo geeft aan te balen van het resultaat, ,,maar als je naar de wedstrijd kijkt over negentig minuten is dat misschien wel terecht.” Hij geeft aan dat het in ieder geval niet verdiend was geweest om de drie punten te houden. Wat betreft de stand is het puntverlies zonde, maar zoals Filippo terecht aangeeft: ,,Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden heb je niets te klagen.”

DoCoS – RKDES (1-0) 1-1. 37. Van Empel 1-0, 59. Van den Bergen 1-1.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant (79. Verplancke), Filippo, Gashi, Van Empel, Dingjan, De Ridder (79. Amine), Van Wieringen (46. Guijt), Hermsen, Van Schie.

Basisopstelling RKDES: Van der Linden, Westerman, Schreven, Van Putten, Van Veen, Endhoven, Lindijer, Pronk, Van den Bergen, De Jong, Zorn.

Lees hier nog het verslag vanuit DoCoS-zijde:

DoCoS heeft de punten gedeeld met RKDES uit Kudelstaart. DoCoS had wellicht kunnen winnen, maar over de gehele wedstrijd gezien was vanuit neutraal perspectief het gelijkspel (1-1) een terechte uitslag. DoCoS zet daarmee zijn opmars richting de veilige negende plaats voort.

DoCoS betrad het veld vandaag met een bijzondere line-up. Dit keer was de JO7-1, de jongste spelertjes van DoCoS, aan de beurt als team van de week om met het basiselftal het hoofdveld te betreden. Te gast vandaag RKDES uit Kudelstaart. De bezoekers hadden vorige week gewonnen van BSC ’68 dat voorafgaande aan deze speelronde een van de drie koplopers is in de derde klasse A. Door dat resultaat kwam RKDES op drie punten van de koplopers.

Free a girl

Niet onvermeld mag blijven dat RKDES met bijzondere shirtreclame op het veld verscheen. De Kudelstaarters droegen het logo van Free a girl, een stichting die zich inzet voor een wereld zonder seksuele uitbuiting van meisjes.

Afstandsschot Gashi

DoCoS begon voortvarend en kreeg met goed verzorgd veldspel in de openingsfase enkele hoekschoppen en mogelijkheden, maar een doelpunt zat er niet in. De beste kans was voor Quendrim Gashi die de bal met een mooi afstandsschot over het Kudelstaartse doel schoot, en voor Chris van Empel die een kopbal net te weinig kracht mee kon geven. DoCoS had het daarna bijna twintig minuten lang moeilijk om onder de druk – zoals dat zo mooi heet – van de bezoekers uit te voetballen. Het pleitte voor DoCoS dat de roodwitten de controle op het spel wisten behouden, en vooral dat er geen kansen werden weggeven noch toegestaan.

Kopbal Chris van Empel

Aanvallend liet DoCoS pas in de slotfase van de eerste helft weer zijn gezicht zien, en de ploeg deed dat op voortreffelijke wijze. De beste aanval van de middag eindigde, na een aanval van achteruit, met een bal op de paal, die werd ingekopt door Chris van Empel uit een voorzet van Lars de Ridder. Nog in dezelfde minuut kreeg DoCoS aan de rechterkant een vrije trap. Quendrim Gashi plaatste de bal hoog voor het doel waar de opspringende Chris van Empel de bal uitstekend in de bovenhoek kopte: 1-0.

Kiezelhard

Na rust had DoCoS het aanvankelijk moeilijk om het spelniveau van de eerste helft vast te houden. De wind, het veld, de tegenstander speelden kennelijk allemaal een rol waardoor DoCoS niet goed aan opbouwen kwam en vaak ook te slordig balverlies leed. Dat kostte DoCoS een tegentreffer want nadat de bal niet goed werd uitverdedigd, viel de bal voor de voeten van Mike van den Bergen. De Kudelstaartse aanvaller aarzelde geen moment en haalde kiezelhard uit, waarna de bal in het Leidse doel vloog: 1-1.

Winnen

De tegentreffer viel DoCoS rauw op het dak, want nu moest er weer opnieuw worden begonnen. Tot echt gevaarlijke kansen kwam DoCoS niet, terwijl de bezoekers een drietal keren in de omschakeling goede mogelijkheden hadden maar telkens werd de bal – gelukkig vanuit Leids perspectief – naast het doel van doelman Mitchel van Abswoude geschoten. In het laatste kwartier zette DoCoS volop druk maar alle pogingen eindigden – zoals dat zo bedrieglijk mooi heet – in schoonheid.

Nacompetitie

DoCoS stijgt door het gelijkspel tegen RKDES en de nederlaag van Altior bij de nieuwe nummer drie Soccer Boys van de twaalfde naar de elfde plaats, dat is aan het einde van de competitie een plek in de nacompetitie om behoud. De achterstand op de veilige negende plek, die wordt bezet door ASC dat vandaag met 3-0 verloor bij de nieuwe koploper Koudekerk, is sinds de winterstop teruggebracht tot drie punten.

Karnavalreces

DoCoS is komende zaterdag, wanneer het karnaval begint, vrij en moet afwachten of Altior de inhaalwedstrijd bij hekkensluiter Zevenhoven weet aan te grijpen om DoCoS te passeren en of nummer negen ASC bij voormalig koploper Aarlanderveen punten pakt waardoor het gat van drie punten achterstand op de veilige negende plek weer groter wordt.

Zwammerdam

DoCoS hervat de competitie na het krokusreces op zaterdag 24 februari met een uitwedstrijd bij Zwammerdam dat vandaag met 2-1 verloor bij BSC ’68, de nieuwe nummer twee op de ranglijst achter de nieuwe koploper Koudekerk.