HomeDerde klasseASCDoCoS trekt tweede zege op rij over de streep, ASC het slachtoffer

DoCoS trekt tweede zege op rij over de streep, ASC het slachtoffer

-

Derde Klasse A (zaterdag) – Sportpark Overveer was het strijdtoneel voor de spannende wedstrijd tussen ASC tegen DoCoS. De twee ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar de dode spelmomenten deden ASC de das om en bezorgde DoCoS de overwinning: 1-2.

De wedstrijd begon rustig aan. Beide teams tastten elkaar af en probeerden elkaar op een fout te betrappen om toe te slaan en de openingstreffer te maken. Na een kleine tien minuten was dit ook het geval. De thuisploeg speelde de voorzet vanaf de linkerkant van het veld richting het doel van de bezoekers en Victor Schipholt was attent en kopte de bal binnen voor ASC om de score te openen: 1-0.

De wedstrijd leek zo open gebroken want DoCoS koos voor het offensief na het tegendoelpunt. Dit pakte goed uit want zo’n tien minuten na het eerste doelpunt van de wedstrijd was de tweede al in aantocht. DoCoS verzilverde een corner in een doelpunt. Qendrim Gashi trapte nadat de bal stil viel in de zestien meter met de onderkant van de schoen het leder in het net voor de gelijkmaker: 1-1.

Toen leek de wedstrijd weer helemaal open te liggen en zou het alle kanten op kunnen gaan met twee ploegen die elkaar redelijk in balans hielden, hoewel de Leidenaren meer spelaandeel hadden. Na een half uur spelen leek de eerste helft toch de kant van DoCoS op te gaan. Sjors Hermsen schoot de bal van dichtbij binnen nadat de bal vanuit de corner via de kluts bij hem terecht kwam: 1-2.

De aanvoerder van ASC Sean Goebel baalt heel erg van het optreden van zijn team bij de standaardsituaties. ,, Wij staan bij de corners gewoon te slapen. We hadden op die momenten gewoon niet de wilskracht die zij wel hadden en daardoor krijg je twee goals om je oren.’’

,,De tweede helft pakten we het wel weer goed op en was de wedstrijd eigenlijk een open huis waarin het alle kanten op kon gaan. Bij ons viel die alleen helaas niet en dan is het jammer dat je het in de eerste helft hebt laten liggen. Zo zie je hoe belangrijk de standaardsituaties zijn vooral in deze competitie waar het allemaal heel dicht bij elkaar ligt.’’, zo keek de routinier terug op de tweestrijd.

Aan de andere kant was er veel vreugde bij DoCoS dat met een bredeglimlach van het veld stapte. Jesse Dingjan was één van deze lachende gezichten. ,,Het was een hectische pot die alle kanten op ging, maar uiteindelijk denk ik dat het een terechte overwinning is voor ons. Het voetbal was niet altijd even goed op dit veld, maar de betere kansen waren wel voor DoCoS. Uiteindelijk hadden we onszelf eerder moeten belonen want nu maakten we het onszelf nog moeilijk in de tweede helft omdat we maar met één goal voor stonden. De weg omhoog is nu ingezet en deze drie punten hadden we zeker nodig”, zo blikt de nummer tien van de Leidenaren terug op de botsing met ASC.

ASC – DoCoS 1-2 (1-2). 10. Schipholt 1-0, 20. Gashi 1-1, 31. Hermsen 1-2.

Basisopstelling ASC: Bakx, Van Bergen, Goebel, Jansen, Schouten, Van Zandwijk, Rousseau, Schipholt, Bertels, Van Wijk, Van der Boog.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Filippo, Gashi, Van Empel, Dingjan, De Ridder, Van Wieringen, Hermsen, Van Schie, Arnoldus.

Auteur: Max Heederik