donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk zet volgende stap naar hoofdprijs (plus foto's)

Koudekerk zet volgende stap naar hoofdprijs (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op een zonovergoten sportpark aan de Gruttolaan traden twee teams aan die allebei nog strijden voor een doel, aan de ene kant lijfsbehoud en aan de andere kant het kampioenschap. Lang wist Zevenhoven de schade beperkt te houden, vanuit een gesloten formatie met kopstukken in iedere linie (Jordy Zwart, Maurits Splinter en Marco Pellegrom).

Koudekerk was veel te vinden op de helft van Zevenhoven en de formatie van trainer Danny Ter Hoeve trachtte met snelle counters de aanval te zoeken en Koudekerk pijn te doen. Ondanks het aandringen van de ploeg van Jarno Verweij, met verzorgd positiespel maar net te weinig venijn in de eindfase, werd de de rust met een brilstand bereikt.

In de rust bracht Verweij Akke Pennin i.p.v. de geblesseerd geraakte Mitchell Bons. Daarmee werd toch een andere dynamiek in de wedstrijd gecreëerd en al snel vertaalde zich dat in de 1-0, een mooi uitgevoerde aanval over diverse schijven met Ruben van den Berg als eindstation. Daarmee leek er iets te knakken bij de bezoekers uit Zevenhoven. Het schot voorlangs van Youri Looyestijn bleek uitstel van executie.

Niet lang daarna werd Sem van Aalst gevloerd in het strafschopgebied en tegen alle regels in, zette hij zich achter de bal. Onberispelijk schoot Van Aalst de 2-0 achter doelman Jordy Aartman. De ban was gebroken en de gastheren vonden steeds makkelijker een gaatje in de defensie van Zevenhoven. Dit resulteerde in een 5-0 overwinning met drie treffers van Jari Meertens (onvervalste hattrick). Meertens heeft zijn draai volledig gevonden na zijn overgang van Hazerswoude Boys. Al met al is Koudekerk weer een stap dichterbij de eindstreep, we zullen zien hoe alles gaat verlopen in de komende weken.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal; Roosenbrand; Van Rijswijk (Bennis); Van Den Berg; Looyestijn; Van Aalst (Olaf Bakker); Bons (Pennin); Van Der Zwet (De Boer); Meertens; Cetinkaya (de Groot), Wessel Bakker;

Foto’s: met dank aan VVK

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read