woensdag, april 17, 2024
HomeDerde klasseASCKrakerrr van de Week: SV Aarlanderveen- ASC

Krakerrr van de Week: SV Aarlanderveen- ASC

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting in de derde klasse A zaterdag tussen Aarlanderveen en ASC. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Lars Overbeek (Aarlanderveen) en Jeroen van Bergen (ASC) vooruit naar het komende treffen.

Aarlanderveen en ASC sloten het kalenderjaar 2023 prima af. De Trots van de Polder mocht zich bij het ingaan van de winterstop zelfs koploper van haar klasse noemen, maar in 2024 wil het nog niet echt lukken voor beide clubs. Zowel Aarlanderveen als ASC, die elkaar trouwens nooit eerder troffen in competitieverband, verloren in het nieuwe jaar haar eerste twee wedstrijden, zodat de teams in hun onderlinge ontmoeting gebrand zullen zijn om het verloren terrein te herstellen.

Lars Overbeek (hierboven op de foto) in actie namens Aarlanderveen

Lars Overbeek begon op 5-jarige leeftijd zijn voetballoopbaan bij ARC uit Alphen aan den Rijn, alwaar hij alle hoogste selectieteams doorliep. Na zijn overgang naar de senioren kwam Overbeek uit voor de reserves van de rood-zwarten. Na het opheffen van dit team besloot de middenvelder dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Zijn keuze viel op het naburige Aarlanderveen, een club die de laatste jaren al menig plaatsgenoot van Overbeek omarmde.

Lars, hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft van Aarlanderveen?

Overbeek: ,,We kenden een hele stroeve seizoenstart. Na drie wedstrijden hadden we nog maar één punt en dat is natuurlijk niet hoe je de competitie wil beginnen. In de bekerwedstrijden voorafgaande het seizoen liep het ook nog niet helemaal lekker bij ons, dus dat matige begin kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Na de wedstrijd bij Zwammerdam begon het te lopen bij ons en haalden we uit de volgende 8 wedstrijden 22 punten. We zaten lekker op koers en de winterstop was voor ons een eigenlijk hinderlijke onderbreking’’, aldus de business controller bij Blokker in Amsterdam.

Na de winterstop zijn jullie niet echt lekker begonnen. Net als in het begin van het seizoen, startte Aarlanderveen ook bij de hervatting van de competitie met twee nederlagen op rij. Wat is jouw verklaring hiervoor?

Overbeek :,Tsja, dat vind ik lastig te zeggen. Allereerst denk ik dat we in die wedstrijden, tegen RVC’33 en TAVV, verzuimden om de kansen te benutten en daarnaast speelt het inmiddels grote aantal geblesseerden ook een rol. We zijn het seizoen met 20 man begonnen, waarvan er inmiddels nog maar 14 beschikbaar zijn. We zijn blij dat een speler als Jorn Poelwijk zich tijdelijk weer beschikbaar heeft gesteld en hopen op een spoedige terugkeer van Robbie Nagtegaal en Ramon Aronius. We zullen het seizoen dus met 15/16 spelers moeten afmaken. Het is niet anders, maar ik denk dat we nog voldoende kwaliteit hebben om bovenin mee te kunnen blijven doen.”

Wat weet je van komende tegenstander ASC?

Overbeek: ,,Ik weet dat ASC vorig jaar in de tweede klasse heeft gespeeld en, naar ik begrijp, over een hecht collectief beschikt. Daarnaast hebben ze een aantal jongens van VVSB zaterdag erbij gekregen en dat team kennen we nog van de vorige seizoenen. VVSB was trouwens een tegenstander waar we het altijd lastig tegen hadden, dus ik verwacht dat beide teams aardig aan elkaar gewaagd zullen zijn. We zijn erop op gebrand om ons te revancheren voor de laatste wedstrijden en hopelijk lukt het ons om weer net zo’n mooie serie neer te zetten als voor de winterstop’’, zo besluit Overbeek.

In tegenstelling tot opponent Overbeek, is Jeroen van Bergen wel jarenlang actief voor zijn huidige club. De Leidenaar zette zijn eerste voetbalstappen bij UVS, maar koos al op jonge leeftijd voor de Good Old. Inmiddels is Van Bergen al jarenlang een vaste verschijning in de verdediging van de rood-zwarten.

ASC werd voorafgaande dit seizoen verblijd met versterking uit Noordwijkerhout. Naast hoofdtrainer Stefen Kraaijvanger kwamen ook vier sterkhouders van, de inmiddels opgeheven, Sint BAVO-ploeg naar Sportpark Overweer. Hoe heeft de rest van jullie spelersgroep hun komst ervaren?

Van Bergen: ,,De komst van deze jongens is op allerlei gebied een schot in de roos gebleken. Alle vier de spelers (Victor Schipholt, Boy Jansen, Max van de Boog en Joost Bierhuizen, SN) speelden zich bijna vanaf het begin in de basis. Naast hun voetballende meerwaarde, passen deze spelers ook als persoon uitstekend bij ASC. Vanaf minuut één was er een klik met de rest van de spelersgroep en door hun komst kunnen we dit seizoen beschikken over een selectie, die ik hoger aansla dan ons team van vorig seizoen. We trainen heel erg wedstrijdgericht en dan is het mooi als het er op zaterdag ook regelmatig uitkomt. Natuurlijk speelt het ook een rol dat we dit jaar een klasse lager spelen, waardoor we als verdediging minder onder druk staan dan we de laatste jaren gewend waren. Al met al heb ik zelden zoveel plezier in het voetbal gehad als dit jaar en het feit dat de trainer inmiddels zijn contract heeft verlengd, beschouw ik dan ook als goed nieuws’’, aldus Van Bergen.

Dan de tegenstander van komende zaterdag. Hoe schat je de sterkte van Aarlanderveen in?

Van Bergen:,,Het is voor het eerst dat ik tegen Aarlanderveen speel en het enige wat ik van ze weet, is dat ze sinds dit seizoen over een kunstgrasveld beschikken. Gelukkig is onze trainer wel op de hoogte van hun kwaliteiten, want als trainer van VVSB is hij Aarlanderveen regelmatig tegen gekomen. Het is dit jaar een spannende competitie. Er is geen enkele club die er met kop en schouders bovenuit steekt en dat halverwege de competitie de afstand tussen nr.1 (Koudekerk) en nr. 5 (Aarlanderveen) slechts drie punten is zegt voldoende, lijkt mij. Alle ploegen in het linkerrijtje maken nog kans om dit seizoen kampioen te worden. We staan nu op een negende plaats, maar als we nu een goede serie neerzetten, dan haken we weer aan bij de bovenste ploegen. Wat dat betreft zou een overwinning bij Aarlanderveen zeer welkom zijn, maar bij een verliespartij moeten we wat meer naar beneden kijken. Ook onderin is het spannend. Een club als DoCoS, die we nog kennen van de tweede klasse, doet het na de winterstop goed en klimt inmiddels ook weer op de ranglijst. Nee, ik verwacht niet dat we zelf in de problemen gaan komen, maar in deze competitie is alles mogelijk’’, zo besluit de 27-jarige trainee bij Heijmans.

Wedstrijdaffiche met dank aan: https://matchdaydesign.nl/

Must Read