zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum verder in de problemen na late nederlaag

Lugdunum verder in de problemen na late nederlaag

-

Derde klasse A (zaterdag) – Na drie nederlagen op rij leek Lugdunum bij Altior weer op weg te zijn naar een resultaat, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor de Leidenaren. De gastheren kregen in de laatste vier minuten van de ontmoeting twee strafschoppen toegewezen en op deze elftmetertrappen had Lugdunum-doelman Jeffrey Loozen geen verweer (3-1).

Door dit nieuwe verlies blijven de groen-witten steken op de voorlaatste plek. Komende zaterdag komt mede-degradatiekandidaat RVC’33 naar de Kikkerpolder. Voor de groenhemden mag deze wedstrijd gerust als een ‘must win game’ worden beschouwd. RVC’33, nr. elf op de ranglijst, heeft een voorsprong van zeven punten op de Leidenaren en lijkt bij een zege uit het zicht van de formatie van Marco Harleman te geraken.

Vaste doelman Michael Verhoef, vorig seizoen overgekomen van BSC’68, moest de wedstrijd vanaf de bank aanschouwen. Harleman kan dit seizoen beschikken over twee ervaren keepers en de Lugdunum-trainer besloot om in Langeraar voor Loozen te kiezen. Verhoef blikte terug op de wedstrijd: ,,Voor rust speelden we vrij aardig en kwamen we via een treffer van Tom Dijkhuizen op voorsprong. Met deze stand gingen we ook richting kleedkamer. Tien minuten na rust scoorde Altior de gelijkmaker en was de wedstrijd meer in balans. Vier minuten voor tijd oordeelde de scheidsrechter dat Dylan Hiwat een overtreding binnen het zestienmetergebied zou hebben gemaakt en wees vervolgens naar de stip. Omdat het de tweede gele kaart voor hem was, moest hij ook het veld verlaten.”

,,Helaas voor ons ging die strafschop erin en dan weet je dat het, met nog maar een paar minuten te spelen en een man minder, heel lastig gaat worden. In de slotminuut kreeg Altior opnieuw een strafschop, nu na een overtreding van Jay Niersmann. Ook die penalty werd benut en niet veel later floot de scheidsrechter af en stonden we dus opnieuw met lege handen. Dat is erg zuur omdat we voetballend gezien ook vandaag beslist niet de mindere waren. We missen gewoon teveel kansen en op dat soort momenten is het gemis van een speler als Koos de Haas voelbaar. Koos is een jongen die met zijn doelpunten de ploeg over een dood punt heen kan helpen en die kwaliteit zouden we nu goed kunnen gebruiken. Ondanks alles denk ik dat we genoeg kwaliteiten in deze spelersgroep bezitten om het tij te keren, maar het wordt wel weer tijd voor een overwinning. De komende wedstrijd tegen RVC’33 is daarom van cruciaal belang. We moeten deze wedstrijd winnen om de aansluiting met de ploegen die vlak boven ons staan niet te verliezen’’, aldus de Zoetermeerder tot besluit.

Altior – Lugdunum 3-1 (0-1) 25. Dijkhuizen 0-1. 55. E. van der Weijden 1-1, 86. T. van der Weijden 2-1, 90. T. van der Weijden 3-1.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Gumus, Beij, Niersmann, Warmerdam, Isitir, Drame, Hiwat, Devilee, Bergwijn, Dijkhuizen.