HomeZaterdagDerde klasseLugdunum verliest in Benthuizen van een feller BSC’68

Lugdunum verliest in Benthuizen van een feller BSC’68

-

Derde klasse A (zaterdag)-  Gisteren speelde Lugdunum de eerste wedstrijd na de winterstop uit in Benthuizen tegen BSC’68. De Leidenaren kenden een moeilijk eerste deel van het huidige seizoen en bungelen in het onderste deel van de ranglijst. Opponent en tevens promovendus BSC’68 daarentegen is verrassend goed begonnen en doet vooralsnog mee om de bovenste plekken. Het duel ging voor de ploeg van trainers Nino Poulina en Marco Harleman verloren. Het werd 2-0 en daarmee is een valse start na de winterslaap dus een feit voor de groenwitten.

Lugdunum doelman Michael Verhoef (tevens ex-keeper van BSC’68) over de wedstrijd: ,,Eigenlijk begonnen we niet eens zo slecht. We gingen met een goed plan het veld op en het was de bedoeling dat er compact gespeeld moest worden met de linies kort op elkaar. Toch was BSC’68 net wat fanatieker dan wij waren. Een paar kleine uitbraken van onze kant leverde wat kansen op, maar dat gold ook voor de thuisploeg. Het was in de eerste helft eigenlijk gelijkwaardig te noemen. Helaas kwamen we kort voor rust op achterstand. We leden slordig balverlies waardoor zij er met een paar man goed uitkwamen. De bal werd over mij heen gelepeld en viel bij de tweede paal binnen. Hierna was het direct rust.”

De sluitpost vervolgt: ,,In de rust hebben we goed met elkaar gesproken, het was onnodig en we moesten feller zijn. We begonnen dan ook vol goede moed aan de tweede helft. Al gauw werd duidelijk dat de druk naar voren van BSC’68 groter werd. Hier hadden we zichtbaar moeite mee en dat resulteerde in een aantal kansen voor hun. Halverwege het tweede bedrijf verdubbelden zij de score. Ditmaal werd er slecht weggewerkt in de verdediging en vanuit de tweede lijn kreeg ik de tweede tegentreffer van de middag te incasseren. In het vervolg van de wedstrijd werden er aan onze kant nog wat omzettingen gedaan om een doelpunt te forceren. Deze bleef uit en kan ik concluderen dat we terecht verloren hebben.”

Verhoef tot besluit: ,,Als team moeten we ons gaan focussen om uit deze gevarenzone te komen. Directe handhaving als doelstelling hebben en dan maar kijken wat er mogelijk is. Het liefst zo snel mogelijk dat we die broodnodige punten gaan pakken. Zowel spelers als technische staf zitten absoluut op een lijn als het om de verwachtingen gaat voor het tweede deel van het seizoen. Een snelle ommekeer, dat is wat keihard nodig is.”

Volgende week speelt Lugdunum op eigen veld tegen de nummer vier van de ranglijst Soccer Boys uit Bleiswijk. Winst zou goed voor het moraal zijn voor de ploeg die pas twee keer won en voor het laatst medio november ’23.