dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV grijpt naast driepunter in spektakelstuk tegen RVC'33

TAVV grijpt naast driepunter in spektakelstuk tegen RVC’33

-

Derde klasse A (zaterdag) – TAVV draait prima mee in de middenmoot van de derde klasse. Een solide defensie maakte de ploeg lastig te verslaan maar door een enigszins lage productie voorin worden wedstrijden ook niet ‘zomaar’ gewonnen. Tot deze 21e speelronde had TAVV slechts 29 doelpunten gemaakt. Met deze gegevens in het achterhoofd zal de (neutrale) toeschouwer enigszins verbaasd hebben gekeken naar het spektakelstuk dat zich afgelopen zaterdag in Ter Aar ontvouwde. Ditmaal worp het aanvalsspel wel zijn vruchten af, maar 4 goals waren niet genoeg voor 3 punten tegen RVC: 4-4.

Wegens een blessuregeval bij spits Yoeri Bakker moest TAVV-trainer Ludo Pistorius schuiven in zijn 4-4-2 formatie. Mike Keijzer, normaal de nummer 10, kwam in de spits te spelen naast Eric van der Hout. In die hoedanigheid begon TAVV prima aan de wedstrijd. Het wist de gasten uit Reeuwijk dicht op de eigen 16 onder druk te zetten en dit resulteerde al vroeg in wat kansjes. De 0-1 viel enigszins uit het niets. Keijzer: ,,Ik vond ons de hele eerste helft wel de bovenliggende partij. Gelukkig wisten we die achterstand nog voor rust om te draaien. Eric kopte een afgemeten voorzet van Chiel Konings tegen de touwen en nog geen drie minuten later legde hij de bal binnen vanaf randje 16. Bij die 2-1 zetten we weer goed druk en veroverde ik de ba;, lekker dat dat eindelijk uitbetaalde.”

RVC strijdt om lijfsbehoud en dus was de verwachting dat de ploeg zou komen. Toch waren de kansen aan het begin van de tweede helft opnieuw voor de thuisploeg, en die kansen waren niet mals. Keijzer: ,,Volgens mij hebben ze in die fase twee ballen van de lijn gehaald, daar hadden we hem al moeten beslissen. Even later werd ik neergehaald in de 16 en kon Nick Straver de 3-1 maken uit een penalty. Misschien is er toen wel iets ingeslopen dat de winst al binnen was.”

Niets bleek minder waar, want het venijn zat hem in de staart. Met nog een kwartier te spelen kwam RVC terug in de wedstrijd uit een vrije trap en de 3-3, een eigen goal uit een corner, volgde vrijwel direct hierop. In deze fase gingen beide teams uiteraard vol voor de winst, de paal behoedde TAVV zelfs nog voor een achterstand.

,,Die laatste paar minuten waren krankzinnig”, aldus Keijzer. ,,Er werden veel voorzetten gegeven en uit één van die voorzetten maakte RVC een eigen goal, dat was volgens mij echt 1 minuut voor tijd. Wij natuurlijk helemaal uit onze plaat. Vervolgens wordt de bal vanaf de aftrap nog één keer naar voren gespeeld. Bij de corner die volgde kregen we de bal niet weg uit onze 5-meter en die gelijkmaker valt nog. Ongelooflijk.”

Ondanks deze teleurstelling heeft TAVV met een gat van 6 punten in het voordeel naar de p/d-wedstrijden én nog tegen drie ploegen te spelen die lager staan alles in eigen hand om een nieuw seizoen derde klasse definitief veilig te stellen.

TAVV – RVC ’33 4-4 (2-1). Doelpuntenmakers TAVV: Eric van der Hout (2x), Nick Straver, e.d. voordeel.

Basisopstelling TAVV: Zweers; El Mariami, Van Broekhoven, Vogel, Verwoerd; Van Wijk, Straver, Konings, Ouwerkerk; Van der Hout, Mike Keijzer.

Auteur: Michel de Jongh