vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 20 januari

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 20 januari

-

Zwammerdam – RKDES

Promovendus Zwammerdam doet het als debutant in de derde klasse zeer naar behoren. De club van hoofdtrainer Erwin van der Zee, die onlangs zijn contract met één jaar verlengde, behaalde uit de eerste elf wedstrijden achttien punten en staat daarmee op een zesde plaats. Bij Damme wordt in eerste instantie gemikt op directe handhaving, maar wellicht ligt er dit seizoen voor Zwammerdam, dat in de eerste week van het nieuwe jaar voor een trainingskamp neerstreek in de Algarve, meer moois in het verschiet. De groenhemden openen het kalenderjaar met een thuiswedstrijd tegen RKDES uit Kudelstaart. Beide teams lijken op papier zeer aan elkaar gewaagd, de bezoekers verzamelden tot nu toe dit seizoen slechts één punt minder dan de gastheren.

DoCoS- TAVV

DoCoS kende een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft. De Leidenaren sloten het kalenderjaar af met een voorlaatste plek op de ranglijst, wat in de eindrangschikking degradatie zou betekenen, en daarnaast werd er afscheid genomen van hoofdtrainer Edwin Vurens, die overigens al snel onderdak vond bij Alphense Boys. Het is dus alarmfase 1 bij de Leidenaren, die vorig seizoen degradeerden uit de tweede klasse. Er zal nog heel wat werk aan de Haagse Schouwweg moeten worden verricht om een verdere vrije val te voorkomen. Die klus zal moeten worden geklaard onder leiding van Dennis Olman. De Hagenees kreeg recent te horen dat zijn samenwerking met DSO per direct werd beëindigd, waardoor hij zijn handen vrij had om zijn oude club, Olman was tot 1,5 seizoen geleden hoofdtrainer bij de Morsclub, te hulp te schieten. Bij tegenstander TAVV is het wat dat betreft een stuk rustiger. De club maakte onlangs bekend dat het contract met hoofdtrainer Ludo Pistorius met één jaar is verlengd en ook de huidige stand op de ranglijst, de blauw-witten bezetten met achttien punten uit elf wedstrijden de vijfde plek, zal tot tevredenheid op Sportpark Aardam-West stemmen. Beide clubs troffen elkaar vorig seizoen, toen nog in de tweede klasse, ook in competitieverband. DoCoS won die ontmoeting met 1-0.

Aarlanderveen – ASC

Koploper Aarlanderveen hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen ASC. De formatie van de vertrekkende Sander van Dijk, volgend seizoen actief als hoofdtrainer van mogelijk titelconcurrent Koudekerk, kende een moeizaam begin van de competitie, maar daarna herstelde de Trots van de Polder zich knap. Opponent ASC deed het in de eerste competitiehelft ook beslist niet onaardig. De rood-zwarten grepen net naast na de eerste periodetitel en bivakkeren, met een achterstand van slechts zes punten op de lijstaanvoerder, in de brede middenmoot van de derde klasse A. Bij de Oegstgeestse formatie verlengde vorige week hoofdtrainer Stefan Kraaijvanger zijn contract met één seizoen. Overigens oefende rood en zwart deze week tegen tweedeklasser UVS. De blauwwitten wonnen met 0-3.

Koudekerk – RVC’33

Koudekerk laat zich, net als in de vorige voetbaljaargang, ook dit seizoen weer zien als een ploeg die zich aan het eind van de competitie zomaar eens kan melden bij het verdelen van de prijzen. De equipe van vertrekkend trainer Jarno Verweij zit koploper Aarlanderveen op de hielen, het gaatje tussen beide clubs is slechts drie punten, en de Gruttolaan-ploeg, twee seizoenen geleden gepromoveerd uit de vierde klasse, zou best weleens voor een verrassing kunnen gaan zorgen. Komende tegenstander RVC’33, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, behoort tot de ploegen die zich vooral richten op lijfsbehoud. De Reeuwijkers lijken vooral in aanvallend opzicht problemen te kennen, in de eerste elf wedstrijden konden de blauw-witten slechts negen keer juichend naar eigen helft teruglopen.

BSC’68 – Lugdunum

Bij Lugdunum loopt het momenteel bepaald niet naar wens. De Leidenaren hoopten dit seizoen een rol van betekenis in de derde klasse te kunnen gaan spelen, maar van die doelstelling komt tot nu toe niet veel terecht. Na elf gespeelde wedstrijden deden alleen DoCoS en Zevenhoven het nog slechter dan de Kikkerpolder-ploeg, waardoor de groenhemden zich in eerste instantie vooral op directe handhaving moeten gaan richten. Wat dat betreft doet komende tegenstander BSC’68 het stukken beter. De Benthuizense ploeg promoveerde afgelopen seizoen, na het winnen van de p/d-competitie, naar de derde klasse en mag gerust de verrassing van het seizoen worden genoemd. In tegenstelling tot de vorig seizoen uit de tweede klasse gedegradeerde clubs, die zich in het rechterrijtje van de ranglijst ophouden, doet de promovendus het aanzienlijk beter. Met twintig punten uit elf wedstrijden bezet BSC’68, samen met Koudekerk, de tweede plaats op de ranglijst.

Overige wedstrijden in deze klasse: Soccer Boys – ESTO, Zevenhoven – Altior.

Must Read