zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdagVierde klasseKrakerrr van de Week: SJZ- Teylingen

Krakerrr van de Week: SJZ- Teylingen

-

Voor de Krakerrr van de Week is ditmaal gekozen voor de ontmoeting in de vierde klasse A zaterdag tussen SJZ en Teylingen. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Guus de Goede (SJZ) en Sam Witkamp (Teylingen) vooruit naar het komende treffen.

Guus, ik sprak begin maart, vlak na de wedstrijd  Roodenburg – SJZ (3-0), met jullie trainer Kevin Bos. Kevin gaf destijds aan dat SJZ het kampioenschap, met toen een achterstand van 12 punten op koploper Teylingen, definitief kon vergeten en dat voor SJZ een tweede plaats dit seizoen het hoogst haalbare was. Als SJZ komende zaterdag van Teylingen wint, dan passeren jullie hen, met dan nog vier wedstrijden te spelen, op de ranglijst. Zeg het maar.

De Goede: ,,Tsja, met dit scenario had niemand rekening gehouden, dus ook wij niet. Teylingen leek fluitend op weg naar het kampioenschap, maar daarna begonnen zij ook wedstrijden te verliezen. Na onze nederlaag bij Roodenburg wonnen wij vijf wedstrijden op rij en nu is het gat met Teylingen nog maar twee punten. Wij kenden rond de winterstop een lastige fase en nu kent Teylingen blijkbaar zo’n periode. Met nog vijf wedstijden te gaan zijn er in mijn ogen nog vijf clubs die kampioen kunnen worden, want naast FC Oegstgeest (de formatie van Huig-Jan Heeringa bezet momenteel de tweede plek, SN), beschouw ik Meerburg en NSV’46 ook als kanshebbers voor de titel. Ja, ik denk dat de goede vorm van het begin van het seizoen bij ons weer aardig terug is en dat kan in deze fase van de competitie van belang zijn. Het wordt met de week spannender en ik verwacht dat het pas op de laatste dag van de competitie beslist gaat worden.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Teylingen?

De Goede: ,,Ik verwacht een wedstrijd met mooi voetbal en veel strijdlust. Als we nog een serieuze gooi naar de titel willen doen, dan moeten we deze pot wel winnen. Een vroege voorsprong zou zeer welkom voor ons zijn, want dan moet Teylingen komen en kunnen we ons geliefde spelletje spelen. Afgelopen week konden we niet over Roy Versteegen, Dave Plooij en Marc Griffioen beschikken, maar ik heb goede hoop dat ze er tegen Teylingen weer bij zijn. Hoe dan ook, zes weken geleden hadden we niet gedacht dat we nog in deze positie zouden kunnen komen, dus wat dat betreft zien we dit als een niet meer verwacht extraatje. Voor Teylingen zal dat misschien anders voelen, omdat zij door iedereen al als zekere kampioen werden beschouwd. Als het ons niet lukt om kampioen te worden dan willen we in ieder geval als tweede eindigen, waardoor we in de nacompetitie een wat gunstiger schema krijgen’’, aldus de centrale verdediger.

Je bent alweer bezig aan je twaalfde seizoen in SJZ 1. Komt er nog een dertiende seizoen bij?

De Goede: ,,Wat mij betreft wel. Ik voel me nog fit en heb nog steeds veel plezier in het spelletje. Ik zit nu op 230 wedstrijden en wil minimaal op 256 wedstrijden eindigen. Waarom juist dat aantal? De oom van mijn vriendin, Rob Retel, staat op 255 wedstrijden en heb hem laatst op een verjaardag beloofd dat ik hem ga inhalen, haha. Het zou inderdaad mooi zijn als ik die ‘jubileumwedstrijd’ volgend seizoen in de derde klasse mag spelen’’, aldus de 31-jarige projectmanager bij de gemeente Zoetermeer tot besluit.

Sam Witkamp droeg tot zijn 21e het rood-zwart van Teylingen, om daarna voor buurman Warmunda te kiezen. Na drie seizoenen in Warmond keerde de rechtervleugelverdediger terug op het oude nest en is sindsdien één van de sterkhouders in de Sassenheimse defensie.

Sam, Teylingen startte het seizoen uitstekend en pakte later ook de tweede periodetitel. Jullie leken onbedreigd op weg te gaan naar het kampioenschap, maar de laatste wedstrijden zijn de resultaten stukken minder. Wat is volgens jou daar de reden van?   

Witkamp: ,,We zijn het seizoen inderdaad goed begonnen, maar we kennen nu duidelijk een mindere fase. Elk team heeft gedurende het seizoen te kampen met een terugval. In de wedstrijd bij NSV’46, waar we door een doelpunt van Joey van de Berg in de laatste minuut de tweede periodetitel pakten, zag je al dat het spel wat minder goed was en die lijn heeft zich daarna helaas doorgezet. Nee, het heeft niets te maken met blessures of schorsingen aan onze kant. We beschikken over een fitte en goede selectie, dat zag je wel aan de namen die afgelopen zaterdag bij ons op de bank zaten. Dat waren stuk voor stuk spelers die basiswaardig zijn, dus daar zit het probleem niet. Het gaat om onverklaarbare redenen even wat minder, maar dat kan ook zomaar weer omslaan. We gaan ervan uit dat komende zaterdag bij SJZ de ommekeer gaat komen. Ja, op papier hebben we misschien in de laatste competitieronden het makkelijkste programma, maar in de praktijk is het toch vaak net iets anders. We hebben de laatste weken ook verloren van de ogenschijnlijk ‘mindere’ ploegen, dus dat zegt mij niet zoveel. Het idee dat we al kampioen zouden zijn, komt trouwens vooral van de buitenwacht vandaan. Sjoerd Winkelman (FC Oegstgeest), mijn oud-ploeggenoot bij Warmunda, stuurde mij een tijdje terug een appje om mij te feliciteren met de titel, maar wij weten zelf heel goed dat de prijzen pas aan het eind van de competitie worden verdeeld.”

Twee seizoenen geleden leek Teylingen ook op weg naar het kampioenschap, maar toen ging het op de een na laatste speeldag, nota bene na een 5-1 nederlaag bij SJZ, toch nog mis voor jullie. Spookt dit doemscenario door jullie hoofd?

Witkamp: ,,Ik speelde in dat seizoen nog bij Warmunda en heb dat dus niet op die manier meegemaakt. In vergelijking met twee seizoenen terug zijn er aardig wat spelers vertrokken en bijgekomen, dus in onze spelersgroep is dit niet echt een item. Je hoorde afgelopen zaterdag na de wedstrijd wel verschillende supporters ‘het zal toch niet weer?’ roepen, maar wij zijn daar zelf niet zo mee bezig. We zijn nog steeds koploper en als we  zaterdag met drie punten vertrekken, dan kan dat de boost zijn die we nu zo hard nodig hebben’’, aldus 24-jarige student HALO.

Komende zaterdag gaan jullie bezoek bij SJZ . Dat kan een mooi potje worden. Wat verwacht jij van die wedstrijd?

Witkamp: ,,Ik kan mij herinneren dat we de thuiswedstrijd met 1-0 wonnen, maar dat het makkelijk 3 of 4-0  had kunnen zijn. Ik acht SJZ in eigen huis echter een stuk sterker dan in uitwedstrijden, dus ik verwacht wel een ander soort wedstrijd dan bij ons. Helaas kan ik er zaterdag zelf niet bij zijn (Witkamp kampt momenteel met een hielblessure, SN), maar ik hoop de laatste wedstrijden van het seizoen weer fit te zijn. Het wordt hoe dan ook een spannend competitieslot, maar ik ben nog steeds vol vertrouwen dat wij de titel gaan pakken’’, aldus de Sassenheimer tot besluit.

Alle na-en voorbeschouwingen nog even terug luisteren van dus afgelopen en komend weekend? Dat kan! Hierbij: https://leidenamateurvoetbal.nl/2024/redactioneel/voorbeschouwingen/podcast-randje-16-aflevering-13-2-2/

Uw club ook fraaie affiches nodig? Zie: https://matchdaydesign.nl/

Note redactie: De Goede op archieffoto’s tegen BSC’68 (seizoen ’22-’23, foto’s: Jan van der Lubbe). Sam Witkamp op archieffoto tegen Meerburg uit, foto Jan van der Lubbe, en op archieffoto tegen Nicolaas Boys, foto Boukje Hoogstraten.

 

Must Read