maandag, juni 17, 2024
HomeZaterdagVierde klasseMeerburg als hoogstgeplaatste periodewinnaar nacompetitie in

Meerburg als hoogstgeplaatste periodewinnaar nacompetitie in

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie nam Meerburg het in Boskoop op tegen Floreant. Er moest minimaal gelijkgespeeld worden om de tweede plaats veilig stellen om zodoende de nacompetitie in te gaan. Spelen voor promotie naar de derde klasse is een lang gekoesterde wens in Zoeterwoude-Rijndijk. Gewonnen werd er gemakkelijk en als kers op de taart werd de laatste periodetitel ook nog eens binnengehaald. De 0-4 was een overwinning die de manschappen van trainer Nick Poot toekwam.

Meerburg verdediger Levi Paulides, later in het seizoen aangeschoven, vertelt over de wedstrijd: ,,We wisten waar we voor speelden en dat was ook echt terug te zien in het veld. Vanaf moment één hadden we het duel in handen. Floreant kon er eigenlijk helemaal niets tegenin brengen. Ze probeerden wel druk te zetten, maar daar voetbalden we relatief eenvoudig onderuit. Na een minuut of tien spelen kwamen we terecht op voorspong door een doelpunt van Max van Steen. Datzelfde kunstje herhaalde hij halverwege de eerste helft nog een keer waardoor de wedstrijd eigenlijk al een beetje gespeeld leek. Het enige smetje op de eerste helft was dat een zuiver doelpunt van wederom Van Steen werd afgekeurd wegens buitenspel. Een loepzuivere hattrick was natuurlijk wel gaaf geweest voor hem. Eigenlijk zijn we de gehele eerste helft niet in de problemen gekomen en dus gingen we de rust in met een comfortabele 0-2 voorsprong.”

De Meerburger vervolgt: ,,De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we wat slap aan het tweede bedrijf begonnen. De ploeg zat er even niet lekker in. Gelukkig pakten we het snel op en was het ronduit lekker voetballen. Op een gegeven moment kwamen we tegen tien man te staan, omdat ze door hun wissels heen waren en er een speler geblesseerd uitviel. Daarna werd het nog eenvoudiger en liepen we rap uit naar 0-4 (Jesse Jasperse, Luc Schade, red.). Voetballend klopte het vandaag en uiteindelijk speelden we de wedstrijd met gemak uit. Een simpele overwinning dus.”

Paulides over de naderende nacompetitie en het spelen voor promotie: ,,Als ik het niet verkeerd heb stromen we in de nacompetitie in de halve finales in. Dus liggen er nu echt kansen om de gewilde promotie af te dwingen. Als groep gaan we absoluut alles geven en dan zullen we wel zien of het genoeg is. Mochten we de finale halen, dan zal ik deze helaas door verplichtingen op werk aan me voorbij moeten laten gaan. Daar baal ik stevig van. Vandaag is na afloop van de wedstrijd een flesje champagne leeggespoten in de kleedkamer, want een klein feestje mocht er immers gevierd worden. Nu gaan we onze focussen op de oh zo belangrijke nacompetitie.”

Note redactie: voor het speelschema (onder voorbehoud) zie elders op deze site!