donderdag, mei 23, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg warmt zich uit bij Alphen prima op voor periode drie

Meerburg warmt zich uit bij Alphen prima op voor periode drie

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk hadden we thuis met 6-1 van AVV Alphen gewonnen, maar dan schrik je wel als je ineens met 1-0 achter komt te staan. Maar we herpakten ons goed en snel en met een ruststand van 1-3 beseften we ook dat het niet meer mis kon gaan. In het laatste deel van de wedstrijd konden we met drie treffers zelfs makkelijk uitlopen naar een 1-6 eindstand. Onze topscorer Max van Steen maakte er drie, op zijn eigen typische wijze, maar net één tekort voor zijn honderdste treffer voor Meerburg. Die bewaart hij nu vast en zeker voor de uitwedstrijd bij Woubrugge”, aldus Lars Barthen, de Meerburg-aanvaller die zaterdagmiddag ook zijn doelpuntje meepikte.

AVV Alphen nam voor deze wedstrijd de elfde plek in met 14 uit 16 waar Meerburg  bovenin meedraaide op de derde plek met 31 uit 16 en nu alles gaat inzetten op de derde periode. Opvallend is het gemak waarmee de witten uit Zoeterwoude- Rijndijk weten te scoren, gemiddeld drie per wedstrijd. Maar het zijn ook diverse andere spelers behalve topscorer Van Steen die gemakkelijk het doel weten te vinden. Wat zou het deze zaterdagmiddag worden op het Alphense sportpark De Bijlen?

Barthen (foto): ,,We begonnen redelijk aan deze wedstrijd, hadden veel balbezit en best wel wat kansen. Maar één keer hun lange bal over onze verdediging heen betekende een onverwachte 1-0 achterstand. We keken elkaar even aan met de blik van ‘wat gebeurt hier nu?’, maar we konden ons goed herpakken. Want in tien minuten tijd werd het 1-3 door twee doelpunten van Van Steen en eentje van Floris Hazenberg. Dat werd dan ook de ruststand. Met het gemak waarmee dit gebeurde, zag je bij de spelers van AVV Alphen dat de koppies al wat gingen hangen.”

Het was na rust ook weer Meerburg dat het initiatief nam en de lijn van voor rust wist door te trekken. Ze kwamen geen moment in gevaar en het enige wat verder ontbrak waren meer doelpunten. ,,Wat verse krachten, waaronder mijn persoon, zorgde voor een duidelijke impuls bij ons. Van Steen maakte zijn derde treffer, nummer negentien al dit seizoen en zijn 99ste voor Meerburg in totaal, maar nummer honderd zat er helaas niet in ondanks wat verdere mogelijkheden voor hem. Zelf tekende ik met een subtiel intikkertje na een mooie rush van Floris Hazenberg voor de 1-5 en hij zorgde zelf met zijn tweede treffer voor de 1-6 eindstand. AVV Alphen zat de laatste weken in een flow, maar we pakten het prima op tegen ze met een mooie eindscore”, verhaalde de Meerburg-aanvaller met een glimlach.

Zo bleef Alphen elfde met 14 uit 17 (33-54) en Meerburg derde met 34 uit 17 (52-19). Volgende week is Woubrugge op sportpark Bateweg-Noord de gastheer voor Meerburg. Een tegenstander waar eerder thuis met 4-1 van werd gewonnen. Barthen: ,,Wilt u het honderdste Meerburg-doelpunt van Van Steen zien, kom dan zeker naar Woubrugge zaterdagmiddag 16 maart!”

AVV Alphen – vv Meerburg 1-6 (1-3). Bizih 1-0, Van Steen 1-1, Van Steen 1-2, F. Hazenberg 1-3, Van Steen 1-4, Barthen 1-5, F. Hazenberg 1-6.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read