dinsdag, april 30, 2024
HomeSJZInterviews SJZNSV’46 in spektakelstuk langs SJZ (4-3)

NSV’46 in spektakelstuk langs SJZ (4-3)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Runner-up SJZ leek, op bezoek bij NSV’46, lange tijd op weg naar een driepunter, maar in de ultieme slotfase ging het toch nog mis voor de ploeg van Kevin Bos. Luttele minuten voor tijd kopte invaller Kamiel Disseldorp zijn ploeg op gelijke hoogte (3-3), maar dit resultaat was voor de thuisploeg niet bevredigend genoeg. Met man en macht plús een enorme gretigheid ging de formatie van Dennis Tijssen op zoek naar de winnende treffer en deze aanvalslust werd vlak voor tijd beloond. Na een scrimmage kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Robin van Koert, die van dichtbij voor de winnende treffer zorgde (4-3).

Voorafgaande het treffen hadden vele Noordense vrijwilligers, onder aanvoering van voorzitter Wilfred Geerlof, het hoofdveld van Sportpark De Koet sneeuwvrij gemaakt, waardoor scheidsrechter Harry Hamer het startsein op groen kon zetten. De compact spelende thuisploeg probeerde de bezoekers in de omschakeling pijn te doen en deze strijdwijze leidde al snel tot succes. Van Koert vond na acht minuten spelen vanaf de linkerkant zijn aanvalsmaat Menno de Jong, die bij de tweede paal klaar stond om binnen te prikken (1-0).

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was SJZ nog bepaald niet in goeden doen, maar na deze fase kwamen de groen-witten steeds beter in hun spel. Jari van Kampen kreeg na een half uur spelen, na een slim steekpassje van Joey Vink, een grote kans op de gelijkmaker, maar NSV’46-doelman Bas Kalshoven redde bekwaam. Vlak voor rust was de mooiste treffer te bewonderen. Jeffrey Pieterse slingerde de bal half hoog voor het doel, waarna de aanstormende Van Koert vanaf de rand zestien kiezelhard binnen jankte (2-0).

De thuisploeg leek met een comfortabele voorsprong aan de thee te kunnen gaan, maar een slippertje van Kalshoven, hij keepte verder een prima wedstrijd, zorgde ervoor dat Jurian de Klerk de aansluitingstreffer kon aantekenen. In het eerste kwartier na rust kreeg Van Koert een goede kans op de 3-1, maar dit keer treuzelde de aanvaller iets te lang. De gelijkmaker van SJZ, een kopbal van Marc Griffioen op aangeven van Jari van Kampen, kwam een beetje uit de lucht vallen en ruim tien minuten later schoot Daan van Rijn, na goed voorbereidend werk van de ingevallen Caleb van der Helm, zijn ploeg zelfs naar een voorsprong (2-3). De bezoekers hielden lang stand, maar na een knotsgekke slotfase was het toch de thuisploeg die met de verdiende overwinning aan de haal ging (4-3).

Robin van Koert was met twee doelpunten en één assist de Man of the Match. De aanvaller blikte kort na afloop terug op de enerverende wedstrijd: ,,We moesten deze wedstrijd per se winnen. We spelen voor de tweede periode en aan een gelijkspel zouden we niet veel hebben gehad. Dan is het natuurlijk heerlijk als die winnende treffer vlak voor tijd toch nog valt. We zetten na de 3-3 vanaf hun aftrap vol druk en klapten vol op de bal, waardoor we plots met vier tegen één kwamen te staan. Pim Koster kapte drie man uit en schoot op het doel. De bal werd door een SJZ-verdediger van de lijn gehaald, maar gelukkig kon ik in de rebound alsnog scoren. Al met al was dit voor ons een mooi einde van een prachtige voetbalmiddag’’, aldus de spits.

SJZ- aanvoerder Guus de Goede, weer terug na een blessure, keek begrijpelijkerwijs met wat minder plezier terug op de ontmoeting. ,,Voor rust was het matig van onze kant, maar in de tweede helft kwamen we goed terug. Tot vlak voor tijd staan we met 2-3 voor en hadden we de wedstrijd over de streep moeten trekken, maar door wat foutjes bij ons geven we het toch nog weg. De eerste elf wedstrijden van het seizoen kregen we in totaal vijf doelpunten tegen en vanmiddag moesten we vier tegentreffers incasseren. Dat is veelzeggend, denk ik. Natuurlijk is er geen man overboord, we zijn nog niet eens halverwege de competitie, dus er zijn nog genoeg mogelijkheden om de uitglijder van vandaag recht te zetten. Wat dat betreft is de komende wedstrijd een mooie kans op revanche, want dan krijgen we Meerburg op bezoek’’, aldus de centrale verdediger tot besluit.

NSV’46 – SJZ 4-3 (2-1) 8. De Jong 1-0, 42. Van Koert 2-0, 43. De Klerk 2-1, 60. Griffioen 2-2, 71. Van Rijn 2-3, 87, Disseldorp 3-3, 88. Van Koert 4-3.

Basisopstelling NSV’46: Kalshoven, Van Tol, Lok, Pieterse, Fransen, Van Koert, De Jong, Faneyte, El Mariami, Goedhart, Verhaar.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Versteegen, De Goede, Plooij, Van Rijn, Van Kampen, Vink, Loomans, De Klerk, Hensing, Griffioen.