zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdagVierde klasseOvertuigend Sporting Leiden wint van dapper, maar moegestreden MMO

Overtuigend Sporting Leiden wint van dapper, maar moegestreden MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Sporting Leiden heeft zich zaterdag bij MMO verzekerd van een plek in de nacompetitie voor lijfsbehoud. De Morsbewoners wonnen verdienstelijk met 1-5 van MMO. De ploeg uit Hoogmade wist vanaf dinsdagavond, na de nederlaag tegen Floreant, dat het na een seizoen in 4A terugkeert naar de vijfde klasse.

De wedstrijd begon veelbelovend. Op een zonovergoten sportpark MMO begon de wedstrijd open. Na een corner kreeg MMO-speler Boet van der Meer de opgelegde kans op een 1-0 voorsprong, maar hij schoot de bal op de paal. In de zevende minuut kwam MMO alsnog op een 1-0 voorsprong via Lorenzo Korte. Lang konden de groen-witten niet van de voorsprong genieten, want in de vijftiende minuut maakte Roland Middelkoop van Sporting Leiden de gelijkmaker.

Na de 1-1 had Sporting Leiden het overwicht. Johan Hennekij had met een kopbal al de kans om de gasten op voorsprong te zetten, maar het het was uiteindelijk Ryan du Prie die de 1-2 scoorde. Niet veel later kopte Sporting Leiden-verdediger Melvin Dieke net naast. Mike van der Star miste zijn kans op de 2-2. Sporting had via Hennekij en Youssef Sadi Hilmi nog kansen om de voorsprong te vergroten. Du Prie scoorde vlak voor het rustsignaal de vrijwel zeker bevrijdende 1-3.

Sporting Leiden kende vervolgens een droomstart in de tweede helft. Sadi Hilmi scoorde de 1-4 in de 47ste minuut. Wesley van Eijgen, Hennekij en Sadi Hilmi kregen voldoende mogelijkheden om de voorsprong verder te vergroten. Sadi Hilmi scoorde in de 65ste minuut de 1-5. MMO snakte naar het einde: het elftal onder leiding van Yorick Boon, dat dit seizoen voor elke meter knokte, was moegestreden. Sporting Leiden toonde ook in de resterende speeltijd heel veel inzet. De 1-5 betekende ook de eindstand. Zo kwam er een einde aan een sportieve wedstrijd.

Het seizoen zit er nog niet op voor beide ploegen. Volgende week zaterdag speelt MMO uit bij kampioen Teylingen. Voor de groen-witten is het van belang dat het seizoen in de vierde klasse op een positieve wijze wordt afgesloten.

Sporting Leiden is sedert gisteren verzekerd van een plekje in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Volgende week ontvangt Sporting Leiden de Alphense voetbalclub A.V.V. Alphen. Sporting Leiden staat elfde. De Morsbewoners beginnen, zoals het er nu voor staat, in de tweede ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud. De wedstrijd van de tweede ronde wordt op zaterdag 1 juni gespeeld. Bij winst zou de ploeg van trainer Ronald Mink zich plaatsen voor de finale van de nacompetitie voor lijfsbehoud. Die finale wordt op zaterdag 8 juni gespeeld.

Vermeldenswaard is nog dat afgelopen zaterdag een feestelijke opening van een kunstgrasveld bij MMO plaatsvond.

MMO- Sporting Leiden 1-5 (1-3). 7. Korte 1-0, 15. Middelkoop 1-1, 27. Du Prie 1-2, 45. Du Prie 1-3, 46. Sadi Hilmi 1-4, 65. Sadi Hilmi 1-5.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Van der Meer, Bax, Van der Geest, Hoogenboom, Zwaan, Van Tol, Kort, Van der Meent, R. Ouwerkerk.

Basisopstelling Sporting Leiden: Ouwerkerk, Dieke, Fakkel, Schreuder, Cornelisse, Hennekij, Glasbergen, Van Eijgen, Sadi Hilmi, Middelkoop, Du Prie.

Tekst: Shravan Dielbandhoesing