donderdag, mei 30, 2024
HomeVierde klasseRKVV TeylingenNa Stompwijk'92 geeft ook Roodenburg beuk aan Teylingen (plus nababbel)

Na Stompwijk’92 geeft ook Roodenburg beuk aan Teylingen (plus nababbel)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Dat het de komende maanden een groot feest wordt bij Teylingen levert geen twijfels op. Geruime tijd waren er ook geen vraagtekens of het eeuwfeest gevierd zou worden met een kampioenschap. Nog steeds hebben de Sassenheimers in dat kader de beste papieren, maar er zijn wel haarscheuren zichtbaar geworden. Vorige week verloor de formatie van Rob Jonkman verrassend van Stompwijk’92, maar zo’n nederlaag ‘zat er een keer aan te komen’. Een seizoen lang ongeslagen blijven is immers weinig clubs gegeven. Dit keer ging evenwel ook een thuiswedstrijd verloren. Roodenburg was tot de tanden toe gewapend en de Sassenheimers beten zich stuk op de dadendrang van de Leidenaren: 1-3.

Teylingen behield de beste papieren voor de titel, maar zag Meerburg, SJZ en FC Oegstgeest wel dichterbij komen. Het verschil kan evenwel dinsdag alweer worden vergroot. Dan worden de slotminuten afgewerkt van het recent gestaakte treffen tegen Warmunda. De bewoners van De Roodemolen verdedigen dan een 1-0 voorsprong en er zal opluchting zijn wanneer de driepunter daadwerkelijk bijgeschreven kan worden om weer wat meer speelruimte te krijgen.

Teylingen tegen Roodenburg werd een interessante wedstrijd, die tot minuut 100 (!) spannend bleef. Dat alles had te maken met het feit dat de thuisploeg zeker niet in grootse vorm stak en de gasten zichtbaar geloofden in een resultaat. Teylingen speelde veelal in een laag tempo en dat speelde Roodenburg, waar dit keer Benny Rhioues de aanwijzingen gaf, in de kaart. De bezoekers speelden georganiseerd en vanuit de discipline en daar hadden de manschappen van Jonkman het zichtbaar moeilijk mee.

Hoekschoppen kwamen er wel en ook wel wat speldenprikken, maar doelman Abdelkader Lamrabette hoefde zeker geen overuren te maken. Roodenburg kwam er zelf ook af en toe uit met de handige Nordin el Hamami en Youssef Er-Rabt. Daarnaast speelde Achraf Azarfane een dijk van een wedstrijd en zo nu en dan lieten hij en zijn kompanen fraaie technische hoogstandjes zien.

Er-Rabt en Azarfane stonden niet toevallig aan de basis van de 0-1. Uiteindelijk was Nick van der Reijden het eindstation en daarmee kwam Teylingen enigszins in verlegenheid. Pas rond minuut 35 leek Bas Gozeling de grootste kans te verzilveren, maar zijn inzet werd op miraculeuze wijze van de doellijn gered. Daarmee was het gevaar nog niet geweken, maar ook Dennis van den Nouland kreeg het niet voor elkaar de 1-1 af te drukken. Aan de overkant had Van der Reijden bij een juiste aanname wellicht zelfs de 0-2 kunnen maken.

Die kwam er alsnog na rust. Nadat Jonkman twee keer aanvallend gewisseld had en er mogelijkheden kwamen, brak Roodenburg uit via Azarfane. De nummer zeventien bleef sterk aan de bal, kapte en draaide en schoot de marge naar twee treffers. Vanaf dat moment had Teylingen een serieus probleem en werden de gasten gesteund door de luidruchtige aanhang, die meer en meer gingen geloven in een stunt.

Het spel voltrok zich met name op de helft van Roodenburg, maar de lijstaanvoerder kon geen bres slaan. Een minuut of tien voor tijd leek het duel alsnog te kantelen. De net even eerder ingevallen Younes Irdi liet zich even gaan en dat was scheidsrechter Kuipers niet ontgaan, de invaller kon vroegtijdig gaan douchen. De thuisploeg reageerde snel met een doelpunt van Wesley Ritzen en de Leidenaren leken te gaan bezwijken. Met man en macht werd de voorsprong verdedigd en in de ruim bemeten extra tijd was het billenknijpen geblazen. De 1-2 bleef evenwel staan totdat kort voor tijd Aymen Mizab een geweldige vrije trap in huis had. De middenvelder zag vanuit eigen cirkel Wessel Zonjee te ver voor zijn doel staan en mikte de bal met precisie over ruim vijftig meter in het dak van het doel.

Roodenburg boekte geen gestolen overwinning, maar moest er wel voor door het gaatje gaan. De ploeg kreeg met de toch wel verrassende zege weer lucht in de middenmoot, terwijl Teylingen de wonden wederom moest likken. De laatste thuisnederlaag dateerde alweer van bijna een jaar terug. Al met al hebben Jonkman en de zijnen de troeven nog steeds in handen, maar nog eens verzaken betekent wel dat de spanning volledig terug is in deze interessante klasse.

Teylingen- Roodenburg 1-3 (0-1). 23. Van der Reijden 0-1, 60. A. Azarfane 0-2, 79. Ritzen 1-2, 90.+10 Mizab 1-3. Rode kaart: 76. Irdi (Roodenburg).

Teylingen: Zonjee; Witkamp (61. Slaman), Van den Nouland, Gozeling, Heemskerk (46. Berk); Prange, Van Stijn, Hoogkamer; Guijt (46. Van den Berg), Van der Zon, Ritzen.

Roodenburg: Lamrabette; M. Azarfane (73. Serraj), A. Er-Rabt, Yuksel, Bardaa (82. Foudal); Mizab, A. Azarfane, Bezzai; Y. Er-Rabt, Van der Reijden, El Hamami (63. Irdi).

Beluister hier vraaggesprekken met doelpuntenmaker Mizab en Daan Heemskerk (Teylingen).

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read