dinsdag, april 30, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg neemt in tweede helft afstand van MMO

Roodenburg neemt in tweede helft afstand van MMO

-

(Vierde klasse A zaterdag)- Roodenburg heeft zaterdag op een zonnig Sportpark Noord in Leiden een 3-1 overwinning geboekt op MMO uit Hoogmade. De blauw-zwarten staan nu gedeeld eerste in de strijd om de derde periodetitel.

De wedstrijd begon veelbelovend. Na zes minuten scoorde Aymen Mizab uit een voorzet van Youssef Er-Rabt de 1-0. Roodenburg werd daarna minder nauwkeurig aan de bal, ondanks het vele balbezit. In het restant van de eerste helft werden er weinig kansen en mogelijkheden gecreëerd. Roodenburg kwam niet verder dan een schotje van Mo Azarfane en een overgeschoten volley van diens broertje Achraf Azarfane. Het gaf MMO een sprankje hoop voor een resultaat in deze wedstrijd. Door een handsbal van Mizab in het zestienmetergebied legde de scheidsrechter de bal op de stip. MMO-aanvoerder Danny Hoogenboom schoot de bal feilloos binnen in de 29ste minuut. Even later kreeg Boet van der Meer via een kopbal uit een corner de kans om de 1- 2 te maken, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Roodenburg was gewaarschuwd. In het begin van de tweede helft kreeg Achraf Azarfane een gele kaart. Dat betekende zijn vijfde gele kaart van het seizoen, hetgeen een schorsing betekent voor de volgende wedstrijd tegen AVV Alphen. Even later kreeg MMO de uitgelezen kans om de 1-2 te maken. Ricardo Ouwerkerk werd diep gestuurd door Jelle van Tol en tikte de bal langs keeper Yazici, maar de bal werd middels een sliding van de lijn gehaald door Anass Er-Rabt. Na een klein uurtje spelen scoorde Mizab uit een vrije trap de 2-1. In de 70ste minuut scoorde Annas Er-Rabt via een fraaie kopbal uit een hoekschop van Mizab in de lange hoek de 3-1. Het verzet van MMO was gebroken en Roodenburg speelde de wedstrijd rustig uit.

Roodenburg-aanvoerder Mo Azarfane na afloop van de wedstrijd: „We begonnen goed en maakten snel de 1-0. Daarna speelden we ons eigen spel niet meer. MMO kreeg te veel ruimte. Door een individuele fout kreeg MMO een strafschop en scoorde uit een penalty de 1-1. In de tweede helft was het zaak om de wedstrijd in ons voordeel over de streep te trekken en dat gebeurde gelukkig ook. In de vastenmaand Ramadan hebben we alle wedstrijden gewonnen.”

In de derde periode heeft Roodenburg tot nu toe alle wedstrijden gewonnen, ondanks een hectisch verlopen seizoen tot nu toe. Een periodetitel betekent de nacompetitie om promotie naar de derde klasse, maar de Roodenburg-aanvoerder wil daar nog niet aan denken: „De doelstelling op dit moment is handhaving in de vierde klasse.”

MMO-aanvoerder Hoogenboom uitte zijn teleurstelling na afloop van de wedstrijd: „Het verlies was onnodig. Het geluk moet een keertje onze kant op vallen, maar dat was ook vandaag helaas niet het geval.” Ook in deze wedstrijd vocht MMO zich dapper terug, maar conditioneel heeft de ploeg een behoorlijke achterstand: ,,We hadden veel blessures, ook in de winterstop konden we bijna niet trainen. Veel trainingen werden afgelast door weersomstandigheden.”

MMO staat op de laatste plaats, maar de aanvoerder heeft nog geloof in het behalen van de nacompetitie: ,,We moeten met z’n allen blijven knokken en het hoofd omhoog houden. Met zijn allen moeten we blijven trainen en ervoor zorgen dat we er elke zaterdag staan”, aldus Hoogenboom tot besluit.

Roodenburg speelt volgende week zaterdag uit bij AVV Alphen. MMO speelt dan thuis tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen.

Roodenburg-MMO 3-1 (1-1).

Scoreverloop: 6. Mizab 1-0, 29. Hoogenboom (strafschop) 1-1, 58. Mizab 2-1, 70. Anass Er-Rabt 3-1

Opstelling Roodenburg: Yuksel (Berda), Mo Azarfane,  El Hamami (Zirar), Van der Reijden (Bsi Bsi), Mizab, Achraf Azarfane (Foudal), Serraj (Belkhir), Anass Er-Rabt, Youssef Er-Rabt, Yazici, Bezzai.

Opstelling MMO: Van Wieringen Boet van der Meer, Bax (Bakker), Van der Hoorn, Van der Geest,  Mikey van der Meer ( Jeffrey van der Meer), Hoogenboom(Zwaan), Van Tol (Korte), Van de Meent (De Groot), Ouwerkerk, Verboon.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing

N.B. Een fotoreportage van Jan van der Lubbe van deze wedstrijd werd reeds eerder geplaatst.