woensdag, mei 1, 2024
HomeVierde klasseMeerburgSelectie Meerburg voor nieuwe seizoen al grotendeels rond

Selectie Meerburg voor nieuwe seizoen al grotendeels rond

-

Meerburg heeft in het verleden de ambitie uitgesproken om een stabiele tweedeklasser te worden. Met ingang van het seizoen 2017/18 komt het standaardelftal uit in de zaterdag vierde klasse, hiervoor was de zondag de vaste speeldag en werd een verblijf in de tweede klasse steevast gevolgd door degradatie naar de derde klasse. Horizontaal overstappen kon in die tijd nog niet, dus “degradeerde” het eerste elftal bij wisseling van speeldag naar de toenmalige kelderklasse. Omdat veel clubs in die tijd de overstap naar de zaterdag maakten werd de vierde klasse een sterke klasse en een enorme uitdaging om vanuit hier te promoveren. De laatste jaren werd regelmatig de nacompetitie behaald, echter dat
was dan evenzoveel malen het eindstation.

Een club met een dergelijke grote jeugdafdeling, waaronder steeds meer selectieteams op divisieniveau, verdient een eerste elftal wat hoger speelt dan de huidige klasse. Het verlengen van hoofdtrainer Nick Poot ruim voor kerst, ondanks belangstelling vanuit andere clubs, is voor zowel de TC als Nick een eerste stap geweest in een proces die nog steeds gaande is. Daarnaast werd uiteraard met de huidige spelersgroep, waaronder ook die van de O-23, en het merendeel heeft aangegeven om ook komend seizoen aan de Rijndijk te bewonderen te zijn. De staf blijft in zijn geheel actief bij Meerburg.

Uiteraard is er ook contact gelegd met potentiële versterkingen, onderstaand blijvers, vertrekkers en de eerste namen van nieuwe aanwinsten waarbij de hoofdrolspelers zich binnenkort zelf aan u zullen voorstellen en motiveren waarom juist voor Meerburg is gekozen. Overigens is er voor zowel Meerburg 1 als voor de O23 dit seizoen nog genoeg om voor te spelen.

Blijvers :
Guus Verra, Tim Straathof, Tom Klumperman, Sem Overduin, Jesse Jasperse, Lars Barthen, Floris Hazenberg, Max van Steen, Nick Klein, Luc Schade, Max Glasbeek, Julian van Haastert, Koen van Zijp, Simon Hazenberg, Mike de Rooij, Jonathan Sierat, Mees van der Schuyt, Frenk van Huis, Jeroen van Gessel, Mareno Stafleu, Kas van der Werf, Mike van Kuilenburg, Sam Bajyanama, Matz van Dijk, Max Verbeek, Sten Bril, Quinten Nibbelink, Finn Haverschmidt, Tim van der Loo, Otis Derksen, Jonas Maessen, Stijn Pracht en Cristino Angila Edshadrison.

Vertrekkers:
Maarten Klumperman (stopt), Sam van Braak (stopt), Shivan Chaigneau (stopt) en Thomas van der Aa (gaat lager voetballen).

Nieuw:
Jesse Haak (doet al aantal wedstrijden mee), Levi Paulides (traint al paar weken mee en is per direct inzetbaar), Michiel de la Mar (RCL), Glody Muanda (Lugdunum) en Dyllan Hiwat (Lugdunum).

De technische commissie vv Meerburg

Must Read